Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

6 plusuri 3 minusuri
769 vizualizari
Explicaţia actuală a cauzei exploziei iniţiale a acelui punct infim, totuşi având energie infinită (Big Bang), este că Universul nu a apărut dintr-un vid perfect, ci din ceea ce fizicienii numesc vid cuantic. Nu intru în detalii privind compoziţia acestui tip 'special' de vid, nu ar face obiectul întrebării. Vreau doar să vă întreb cum a apărut vidul cuantic? Din nimic? Dacă da, atunci cum se poate să existe ceva din absolut nimic? În concluzie, cum a apărut totul din nimic?
Experimentat (3.5k puncte) in categoria Fizica
0 0
Nu exista nimic, prin definitie "nimicul" este absenta a "ceva" deci deja implicam existenta unui lucru. Nu au aparut pentru ca nu exista o limita temporala.
Spatiul nu exista separat materiei iar timpul nu exista separat spatiului. Concluzia o trage fiecare deci lasati iluzia deoparte...Universul exista in infinitate nu e limitat de timp si spatiu cum ne imaginam noi.
Una e realitatea pe care o percepem noi si alta e actualitatea care nu tine cont de ce anume constientizam...
0 0
daca spui tu :))
0 0
Este imposibil ca ceva sa apara din nimic, ci ceva apare din altceva.
Sa trecem la aberatii ale imaginatiei:
Am putea presupune ca acel big bang, este defapt o gaura "alba".Sa presupunem ca a existat un alt univers in care s'a format o gaura neagra. Aceasta gaura neagra devine atat de masiva incat rupe tesatura  spatiu-timp(o gaura "alba"); iar datorita conservarii informatiei, intreaga materie(inclusiv tesatura spatiu-timp) se "varsa", creând acest univers(acest univers formandu'se in oglinda cu cel antecedent).Aceasta idee ar explica oarecum inflatia.
0 0
Iahim, de unde ştii asemenea aiureli? Cine ţi-a spus? Unde ai citit?
0 0
Esti patetic.
SPATIU:  "Formă obiectivă și universală a existenței materiei, inseparabilă de materie, care are aspectul unui întreg neîntrerupt cu trei dimensiuni și exprimă ordinea coexistenței obiectelor lumii reale, poziția, distanța, mărimea, forma, întinderea lor. " asta-i definitia experimentatule.
Spre deosebire de tine mie imi place sa gandesc, pentru tine o fac altii :)
0 0
Mai Iahim, e caraghios, citezi definitii din DEX si pretinzi ca tu gandesti independent ?
0 0
Pentru ca fara o sursa oficiala voi nu vreti sa ganditi inafara cutiei, din comoditate. O consecinta ar fi susceptibilitatea in fata manipularii :)
0 0
Pai tu cum ai ajuns la ideile tale, n-ai citit nimic, n-ai vazut nimic ? Avem onoarea sa discutam chiar cu insusi Inventatorul - sau cu Iluminatul de vreo revelatie ? Tu nu urmezi pe cineva care te "manipuleaza" ?

Noi suntem mai umili, recunoastem ca ne-am fondat putinele cunostinte stiintifice pe cercetarile inaintasilor si pe cele ale ilustrilor contemporani raspanditi prin Universitatile si Laboratoarele lumii. Dar asta nu ne impiedica sa cantarim afirmatile lor prin mijloace proprii sau confruntandu-le cu ale altor autori mai instruiti si autorizati.

Este chiar necesar ca in raspunsurile noastre sa recunoastem si sa subliniem care este limita cunoasterii Stiintei actuale - spre deosebire de tine care pari sa ai raspuns la orice !

2 Raspunsuri

4 plusuri 1 minus
Salut.

Cum a aparut totul din nimic?-Nimeni nu poate raspunde la aceasta intrebare fiindca stiinta nu poate ajunge la momentul zero al formarii universului deoarece ne lovim de zidul Plank(In rest e doar speculatie).pa
Junior (435 puncte)
1 plus 0 minusuri
Nimicul nu mai ce a fost odată :)

Nu există nimic absolut, de fapt nu a existat niciodată, pentru că putem să ni-l reprezentăm. Spaţiu gol este totuşi ceva, adică... spaţiu.

Fizicienii au descoperit că şi atunci când elimini din spaţiu absolut tot ce înseamnă materie, există particule virtuale, cu existenţă foarte scurtă, care apar din "nimic" şi dispar, de asemenea, în nimic. Deci vidul absolut nu există, spaţiul fiind plin de aceste fluctuaţii cuantice.

De ce există aceste fluctuaţii? Nu ştie nimeni. Poate HarapAlb, dar nu ne va spune :)
Senior (11.9k puncte)
0 0
cand ma refeream la nimic, ma referam la nimic absolut, fara timp, fara spatiu, fara fluctuatii, pur si simplu...nimic
...