Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
593 vizualizari

Au exista in zona noastra de forma naturala si au disparut unele animale, cateva dintre ele inca mai exista in zone indepartate, cum ar fi elenul (taranii la noi il numeau plotun) . Aici puteti sa gasiti cateva informatii:

http://www.descopera.ro/natura/3994360-top-10-cele-mai-importante-animale-disparute-din-romania

 

Ar fi interesant pt. turism, care in unele tari aduc sume frumoase.

 

Acum ma gandesc la planul 2, mai indraznet, care ar fi problema sa aduce animale mari, iebivore (care nu ataca fauna autohtona) care pot fi usor controlat ca numar de catre vanatori, ba chiar exterminate daca dau probleme? Renul, camile salbatice din mongolia, mai multe feluri de cerbi si capre din siberia, tibet, afganistan, america de nord,  Ma refer animale care rezista la frig.

 

Elanul a fost adus din europa in america de N, numarul lor este mare , dar trebuie sa tinem cont ca :alaska, canada, si parti din USA, unde este arealul sau, sunt zone slab populate cu oameni si de 40X cat suprafata Romaniei.

 

Experimentat (3.3k puncte) in categoria Biologie
0 0
Putem sa privim disparitia unor specii ca pe un fenomen natural - chiar daca noi oamenii am avut o contributie decisiva, tot din natura facem parte si noi ca specie dominanta.

Repopularea in scop turistic nu este o idee fezabila, singurul domeniu din care ies bani in domeniu asta este  ...vanatoarea (este celebrul cazul iepurilor adusi in Australia de englezi pentru vanatoare, ajungand sa distruga zone intinse, imposibil de starpit)..
In schimb, in lume s-au facut astfel de (re)populari cu intentii ECOLOGICE (de pilda repopularea unor zone din SUA cu lupi). Au existat si esecuri spectaculoase, astfel de initiative dezeechilibrand alte habitate, de aceea nu se prea fac ...

La noi exista un plan in a repopula cu zimbri o zona limitata din Moldova, dar eu nu cred sa aiba succes - nu degeaba au disparut ei.. Se pare ca exista inca exemplare salbatice in paduri din Polonia si Ucraina, s-a ratacit si la noi odata unul ...

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri
Vise! De-abia reusim sa pastram cei cativa zimbrii care mai exista.

Exemplarele de ursi bruni din padurile noastre au scazut dramatic.

5.000 de specii de animale sunt pe cale de disparitie pe tot globul: ursul panda, irbisul (leopardul zapezilor), yak-ul tibetan, elefantul indian, rinocerul, urangutanul, gorila de munte,  vidra, balena ucigasa, foca,  tigrul siberian, testoasa uriasa de Galapagos, zimbrul, dropia, rasul, capra neagra, etc etc etc.

 Toate acestea sunt animale despre care le vom povesti nepotilor ca au existat candva.

Cel mai important motiv al disparitiei este distrugerea habitatului. Construim, construim, construim ...
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
Dar ce nu inteleg, este de ce nu se incearca clonarea specilor ce sunt pe cale de disparitie...
Sa inteleg ca nu este fezabil?
0 0
Clonate sau nu, problema nu dispare, lipsa habitatului, poluare, boli, vor muri. Noi clonam, ele mor ... n-ajugem nicaieri.
...