Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
368 vizualizari
Rasele cele mai inteligente de caini depasesc stramosul lor lupul, in ultima suta de ani, selectia cainilor a devenit o stiinta mult mai precisa, exista teste canine care o poate masura destul de bine, cea ce ajuta la o mai buna selectie. Deci, daca tendinta este sa obtinem animale din ce in ce mai inteligente, teoretic peste x timp vom avea rase mult mai inteligente. Nu mai zic ca intr-o zi stiinta va putea explica cum functioneaza creierul la mamifere si tot pe atunci va fi posibila si manipularea genetica cu mai multa precizie.
Experimentat (3.3k puncte) in categoria Biologie
0 0
Artificial nu poti reda esenta naturala... Orice forma de manipulare nu-si are locul in constiinta noastra dar cand exista interese si oamenii degenereaza.
Cainii reflecta stapanul deci tot la noi avem de lucrat :)

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Ar fi o chestie, numai sa nu iasa mai inteligenti decat noi si sa ne trimita sa locuim in cotet in locul lor :)

In cateva mii de ani probabil ii vom umple de circuite electronice si cip-uri, vor fi un fel de androizi, destepti i-adevarat, dar, se vor mai gudura pe langa noi si vor mai da din coada cand le acordam atentie ???

Sunt specii de caini destul de inteligenti si acum, caini care simt pericolul, care apara, care salveaza, care vaneaza ...

Probabil ca i-ar ajuta daca ar stii sa citeasca, dar eu zic ca e suficient cum sunt acum :)
Experimentat (3.6k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Inteligenta are in general un trend crescator. Cainii vor fi cu timpul mai inteligenti, ca si oamenii. Se poate accelera acest proces, dar ma indoiesc ca va fi rapid. Ca sa ajunga la fel ca un om... cred ca e inca foarte departe acea zi. Nu e nevoie doar de aptitudinile unui caine, ci de mult mai multe aspecte, cum ar fi gandirea abstracta.

Pana una alta, sunt alte animale mai inteligente, care ar fi poate mai degraba obiect de studiu. Cu primatele se poate vorbi rudimentar, pe baza unui vocabular restrans. Delfinii au aratat capacitatea de a gandi abstract, desi nu este complet studiata si dovedita inca. Si exemplele continua.
Experimentat (2.6k puncte)
0 0
Poate ca s-a inteles gresit, nu am presupus ca se va obtine o rasa de caini mai inteligenta decat omul, interesant este procesul si posibilitatea reala de a obtine o asfel de rasa. Am dat ex. cu cainii pt. ca este cel mai cunoscut, la anumite teste porcii sunt mult mai inteligenti, dar nu exista o selectia artificiala a gorilelor si a porcilor in acest sens, probabil exista in natura si la ele o asfel de selectie dar mult mai lenta, banuiesc ca in 50 de ani nr. gorilelor va fi foarte mic si in captivitate, vor vea probleme grave de variabilitate genetica, nu are comparatie cu procesul de selectie la care sunt supusi cainii la nivel planetar. In plus generatiile canine se succed cu repeziciune la 2-3 ani se pot reproduce, fata de gorile evolutiv este un avantaj, cainii ca specie au demonstrat o enorma flexibilitate genetica, din lup sa obtii intr-un timp scurt rase asa exotice, este de neconceput in alte specii.
0 0
Nu, n-am inteles gresit, vbeam doar asa, ipotetic. Oricum, diversitatea mare de rase se observa la toate animalele domestice de mare raspandire. Acum, multe rase de caini sunt imbunatatite pentru concursuri de frumusete. Exista intr-adevar si rase cu inteligenta exceptionala. Si totusi diferenta pana la primate este mare. Aceste procese de evolutie, chiar si prin selectie riguroasa, ar dura oricum mii de ani pana cand un caine sa posede inteligenta unui cimpanzeu; desi mai probabil ar fi zeci de mii de ani. Dar da, in comparatie cu cainii de azi s-ar putea sa avem rase vizibil mai inteligente.

Cat despre manipularea genetica in domeniul asta, suntem inca departe. Sincer, nu vad rostul unor caini superinteligenti.
...