Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 2 minusuri
607 vizualizari
Am dat de mai multe ori peste acest tip de informaţie. Dar există teste clinice care să confirme acest lucru?

Chiar previne pe termen lung aspirina apariţia unor tipuri de cancer?
Senior (11.9k puncte) in categoria Medicina - Sanatate
0 0
Salve QuarK !
E bine ca ai ridicat problema, sa afle toata "lumea" - numeroase studii au demonstrat efectul anticancerigen al aspirinei, este deja dincolo de orice dubii. Aditional, sunt cunoscute efectele protective in afectiunile cardiace- asa incat persoanele cu astfel de riscuri pot beneficia simultan de ambele efecte.
http://www.sciencedaily.com/releases/2012/03/120308132812.htm
http://www.sfatulmedicului.ro/Cardiopatia-ischemica-si-Infarctul-miocardic/aspirina-si-prevenirea-maladiilor-cardiovasculare_188

Totusi, ca orice medicament, nu trebuie luat decat cu recomandarea medicului, exista si riscuri legate de supradozaj si efecte secundare.

Sa asteptam si parerea doctorului nostru, Sergiu Vijiiala.
0 0
Daca ar fi asa e nasol :) Eu sunt alergic la aspirina !
0 0
Salve Quark! Recitind cu atentie titlul intrebarii tale constat ca e cam exagerat, cred ca mai corect era daca ziceai "poate contribui la prevenirea cancerului" - noi suntem pe Scientia, nu ?
0 0
Truth, multumesc pentru articolul de pe sciencedaily. Intr-adevar, aspirina se foloseste in unele afectiuni cardiace si cerebrovasculare. Mi s-a parut interesanta capacitatea noii aspirine de a elibera un film protector gastric intrucat hemoragiile digestive sunt una dintre principalele complicatii ale administrarii pe termen lung a aspirinei.
ktn91land are dreptate in raspunsul pe care-l da. Aspirina nu cred ca este medicamentul minune care va duce la eradicarea cancerului intrucat trebuie eliminati factorii care produc cancerul.  Interesant este un studiu din 2010 realizat in Marea Britanie pe 25.000 de pacienti care arata o incidenta scazuta a cancerului la pacientii care au luat aspirina in doza mica (http://www.bbc.co.uk/news/health-11930988).
Personal, nu ma voi apuca sa iau aspirina pana nu va exista un consens al OMS privind administrarea preventiva a aspirinei in aparitia cancerului. Pana atunci, voi incerca sa elimin din viata mea factorii carcinogeni cunoscuti. Ramane alegerea fiecaruia daca ia aspirina preventiv sau nu. Dar aceasta decizie trebuie luata dupa o discutie cu medicul de familie si dupa lecturarea mai multor articole publicate pe acest subiect.

1 Raspuns

4 plusuri 0 minusuri
Poate ajuta, asa cum spun "studiile", dar sa nu ne facem iluzii. Daca fumezi X pachete de tigari pe zi, daca bagi continuu cola si fast-food, daca traiesti intr-un oras poluat, sansele sa faci cancer destul de mari, indiferent de cata aspirina ai lua.
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
Asa este, ai dreptate !

Pe de alta parte, pe langa regimul de viata mai exista cel putin doi factori implicati: bagajul genetic si varsta.
- daca aveti in familie bolnavi de cancer, trebuie sa incepeti controalele medicale preventive cu cel putin 15 ani inainte de varsta la care boala s-a declansat la rude.
- pe de alta parte, cancerul nu este o boala propriu-zisa, este o anomalie de replicare celulara fireasca la varste inaintate. Un reputat urolog a zis "-Daca ar trai 100 de ani, aproape toti barbatii ar avea cancer la prostata !"
Pur si simplu corpul uman nu este proiectat sa reziste atat de mult, mai ales in conditiile in care medicina moderna a prelungit viata asa de mult. TRAIM PREA MULT !

In context, un grafic afisat pe culoarele unui spital mi-a amintit un fapt. Reprezentand durata vietii diverselor specii functie de frecventa batailor inimii, concluzia era evidenta: durata vietii omului REPREZINTA O ANOMALIE BIOLOGICA, iese muuult din scala ! In mod normal trebuia sa traim numai 25-30 de ani !
...