Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 1 minus
2.2k vizualizari
Am citit că practic avem mai multe bacterii decât celule în corp. Dar bacteriile sunt mai mici decât celulele.

Ce ar înseamna în greutate bacteriile pe care le purtăm cu noi? Cam câte kilograme de bacterii sălaşluiesc pe /în trupul nostru?
Senior (11.9k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Pai sunt mai mici bacteriile decat bacteriile? :)) Nu era invers? :))
0 0
2 kile ! Tocmai citisem pe undeva, vorba lui Iahim ....

Si in acelasi ton: cica dupa 3 ani, jumatate din masa unei perne este formata din microorganisme si secretiile lor ...Enjoy !:)
0 0
Am modificat! Mersi, Puiu.
Truth, să fie adevărată chestia cu perna? Mi se pare exagerat. După trei ani o pernă este de 2 ori mai grea?
0 0
La chestia cu perna... E adevarata, dar asta in cazul pernelor de fulgi. Si nu, perna nu devine neaparat mai grea, pentru ca fulgii se macina in timp iar particulele mici din ei ies prin materialul de la suprafata, iar o parte din ei sunt consumati de acarieni (despre ei era vba).

Pernele de fulgi sunt astfel nerecomandate mai ales celor care au alergii. Si pernele cu umplutura de poliester, daca nu sunt spalate regulat la temperatura mare, se pot umple de acarieni si mucegaiuri in timp.
0 0
hmmm sa inteleg ca toata lumea de aici foloseste numai perne cu polistiren ?
Eu nu suport acele perne. In primul rand sunt prea elastice, parca au un resort puternic in ele.  In al doilea rand dupa maxim 1 an nu mai sunt bune de nimic.

Legat de pernele cu fulgi ati gresit. acarienii sau cum s-or numi raman cam aceiasi la numar, in schimb greutatea de juma de perna sau cat o fi se transforma in resturile eliminate de acarieni.
0 0
Se pot folosi si perne cu fulgi atata vreme cat le faci igiena corecta (care e mai complicata decat la cele artificiale). Cat despre cele cu poliester, depinde ce perne ai cumparat, cele de buna calitate isi pastreaza pana la 5 ani forma si au grade diferite de elasticitate. Mai exista de asemenea pernele ergonomice, ca varianta.

2 Raspunsuri

3 plusuri 2 minusuri

As vrea sa stiu raspunsul si de aceea il rog pe Quark sa ne raspunda. Sunt sigura ca are un raspuns pertinent.

 

Novice (207 puncte)
0 0
se pare ca baietii nu s-au prins de ironia ta ! Data viitoare incearca sa le desenezi.
PS Quark ai incercat sa-ti dai si fundita pt raspunsul dat ?
Eu nu mi-am raspuns niciodata la intrebari si deasta nush daca se poate sau nu. Daca se poate nu stiu de ce nu ai profita de situatie !
0 plusuri 2 minusuri
Mersi pentru încredere, Emilia :) Acum ce să mai fac? Trebuie să răspund.

Ştiam că sunt cam de 10 ori mai multe bacterii decât celule în corpul nostru, nu şi cât cântăresc acestea.

După un pic de studiu prin cărţile care stau necitite pe hardul meu, am găsit mai multe cifre, oscilând între 1 şi 2 kilograme. Într-o altă sursă am găsit procente: între 1 şi 2 procente din greutatea totală a corpului.

Cele mai multe bacterii sunt în intestine - mare parte din scaun fiind constituit din bacterii. Dar sunt peste tot, gură, stomac, plămâni, piele. Ele au fost primele pe planetă, ce să-i faci? Trăiesc pe unde vor ele...

Am mai citit că unele dintre aceste bacterii, probioticele, au rol important în menţinerea unui sistem imunitar potent. Practic, bacteriile sunt atât de importante pentru organismul uman, încât fără ele nu am putea funcţiona. Cred că pot fi privite ca parte integrantă a organismului, nu ca "tovarăşi" de drum.

Chiar aş fi curios o completare a răspunsului de către un doctor, student la medicină pe tema rolului bacteriilor în funcţionara corpului.
Senior (11.9k puncte)
...