Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Vf. folderul Spam după înregistrare.
Pune o întrebare

Newsletter


3.6k intrebari

6.7k raspunsuri

15.3k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
768 vizualizari

Această întrebare, fără răspunsuri mulţumitoare, a fost publicată în vechiul QA, aici: Ce tehnologii din viata de zi cu zi functioneaza gratie mecanicii cuantice?

Am republicat-o în scopul lămuririi întrebării.

(25 puncte) in categoria Fizica
editat de
0 1
Poti incepe cu intreaga noastra realitate?
avand in vedere ca fiecare isi creaza propria realitate, lumea pe care o percepe fiecare chiar si corpul nostru nu reprezinta altceva decat proiectia holografica a mintii noastre in dimensiunea asta intrucat la energii joase particulele se comporta diferit formand impresia de materie.

3 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
tranzistorul , ceasurile ultra precise ,criptografie cuantica , laseri  , computere cuantice ( stadiu experimental) , termometre cuantice , teleportarea (a informatiei)
Junior (565 puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Mecanica Quantica s-a reflectat in descoperirea de noi tehnologii in domeniul medicinii ca si dispozitive de scanare bioelectrica, bioenergetica si de tratamente prin biorezonanta etc........... O companie Canadiana a creat un computer quantic, se numeste D - Wave One cu un chipset de 128 qbiti. Dupa cate stiu acesta costa ~ 10 milioane de dolari, deci pana sa avem si noi unul (banuiesc ca nu aveti atata "material"), o sa treaca ceva timp... ..... ceva mai mult.... Sunt sigur ca mai sunt tehnologii ce au la baza Mecanica Quantica.... multe dintre acestea tinute secrete de stat, mai ales in domeniul spionajului. (CIA, FSB, MOSSAD, MI6... etc.)
Experimentat (1.7k puncte)
3 plusuri 0 minusuri
Salut.

Ca si o completare la raspunsurile colegilor:Am vazut la discovery ca in prezent in Elvetia se desfasoara un proiect de citeva milioane de dolari bazat pe inseparabilitatea cuantica prin fibra optica.Astfel tranzactiile bancare se vor realiza instantaneu.PA
Junior (435 puncte)
...