Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

8 plusuri 3 minusuri
1.1k vizualizari
Novice (177 puncte) in categoria Fizica
0 0
"The spirit molecule"...

3 Raspunsuri

7 plusuri 5 minusuri

"Bosonul Higgs este o particulă – deocamdată ipotetică – ce, dacă s-ar dovedi că există, ar asigura mecanismul prin care particulele îşi obţin masa. Acesta a fost numit particula lui Dumnezeu de către laureatul premiului Nobel Leon Lederman. Opinia lui Peter Higgs (cel care a propus teoria existenţei particulei Higgs) apropo de numirea de către Lederman a particulei Higss drept particula lui Dumnezeu a fost: "He wanted to refer to it as that 'goddamn particle' and his editor wouldn't let him.".". Textul e luat dintr-un articol de pe site-ul acesta, care a ieşit la o căutare: http://www.scientia.ro/fizica/58-fizica-nucleara/168-particula-lui-dumnezeu.html. Sper să nu fiu acuzat de încălcarea copyrightului :).

Întrebarea e bună, deci dau vot pozitiv. Nu ştiu de ce a votat negativ cineva înaintea mea. Eu votez pozitiv. Poate după ce va comenta Elena, se va justifica un vot negativ.

Senior (11.9k puncte)
0 0
glumesti,nu,cand zici c-ai dat vot pozitiv...e numai unul si e negativ.
0 0
Nu, nu glumesc. Eu votez negativ când văd ceva negativ, nu alandala. Întrebarea e perfect justificată.
 Şi votul  pozitiv e vizibil pt toţi, sunt convins.
0 0
Voturile negative vad ca se justifica numai prin faptul ca intrebarea imi apartine,nu vad alt motiv,sau poate e alergia la un anumit cuvant.
0 0
Apropos de voturi, nu vad de ce acest raspuns a luat atatea voturi negative, pentru ca e cel corect. Lederman a vrut sa-l numeasca "particula data naibii" dar nu i s-a dat voie - denumirea era inspirata din faptul ca era o particula ce nu se lasa gasita si incurca teoriile. Asa ca a numit-o "particula-Dumnezeu", adica particula peste celelalte particule, care interactioneaza cu ele si le da masa, fara a avea legatura cu vreo divinitate. Evident ca denumirea a fost trunchiata, si ca denumire in cazul Romaniei pentru ca apare in mod gresit ca "particula LUI Dumnezeu", si ca inteles din foamea de senzational a mass-mediei de peste tot.
0 plusuri 3 minusuri
Din gresala, din necunoastere si ignoranta.
Experimentat (3.3k puncte)
2 plusuri 1 minus
bosonul Higgs se numeste particula lui Dumnezeu deoarece sa descoperit in urma cu aproximativ 22 ani o anume particula molecular identica,care datorita surplusului de oxigen din natura uman extraterestra rezulta materia descompusa anatomic dezintegrat.Surplusul de halogen,substanta nutrific coagulata ajuta la dezvoltarea bacteriei numita bosonul Higgs,deci particula se identifica extra radioactiv
Novice (109 puncte)
0 0
Bravos Mihai, cred ca raspunsul este codat cu Enigma ! :))
0 0
Superb răspuns!
Eu vreau să ne spună Mihai Constantin, pe limba lui: "Vreau o cană cu apă!". Cum o suna?
0 0
Tare de tot ! :)
0 0
Vreau o cana cu apa este o intrebare la care nu numai cine vrea cu adevarat acea cana cu apa are de rezolvat misterul irational stiintifc,dar si cel ce ii aduce acea cana cu apa,la randul lui este destabilizat iremediabil aleator dezordonat,deoarece se interpune raza emitenta intre activ si pasiv,raza pe care Zerg Hans o numea Raza Desfasuratorului Nerationala.Deci in concluzie si mai pe intelesul tuturor,a cere,a da si a crea sunt chestiuni suprapuse spatial ermetic si involuntar
...