Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
485 vizualizari
Junior (435 puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Respiratia.

3 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
Sa reduci gradat/sistematic cantitatea de hrana ingerata, avand grija in acelasi timp sa'i oferi oragnismului (pe cat posibil) toata gama de substante necesare.
Novice (266 puncte)
1 plus 0 minusuri
sa faci exercitii, in fiecare dimineata, dupa ce te trezesti, timp de aproximativ 15 minute dar fara sa fi mancat inainte. si seara mancare putina si usoara. la mine a functionat
Junior (1.1k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
E un domeniu în care partea simplă e să dai sfaturi, partea grea e să le urmezi.

În pofida a ceea ce pare logic, adică mănânci mai mult decât consumi, te îngraşi, mănânci mai puţin, slăbeşti, se pare că, din nou, lucrurile sunt mai complicate decât par la prima vedere şi decât spun "nutriţioniştii" de la TV.

Au fost identificaţi doi hormoni, responsabili pentru senzaţia de saţietate şi pentru cea de foame. Pentru un supraponderal, aceştia menţin o stare permanentă de aproape-foame (şi nu par a se sătura niciodată), iar starea de saţietate este cvasi-inexistentă. Din acest motiv se fac operaţii de diminuare a stomacului, care nu doar diminuează cantitatea de alimente ingerate, ci şi modul în care se raportează la mâncare individul. E destul de spus pe acest subiect. Important de reţinut e că, în genere, este vorba despre o dereglare hormonală în cazurile extreme de obezitate. Deci nu merge cu: mănâncă mai puţin, fă sport! Şi este mai mult decât lipsa unei voinţe de a slăbi.

Pe de altă parte - şi cred că şi această idee este cumva puţin cunoscută - există un fel de greutate-ţintă a organismului. A fost constată în cazul unor sportivi care trebuiau să crească în greutate - şi oricât au mâncat, nu au putut depăşi o anumită greutate. Şi cu slăbitul s-a constat cam acelaşi lucru. Acest aspect invalidează ideea conform căreia numărul de calori ingerate raportat la cel consumat îţi dă adaosul de greutate zilnic. Se pare că metabolismul uman e mai complicat decât s-a crezut.

Acestea fiind zise, reţeta mea e dificil de urmat: mănâncă atât cât să nu te ridici flămând de la masă şi controlează-ţi regulat - la o săptămână, două - greutatea. Dietele de orice fel nu funcţionează. Acesta este rezultatul studiilor efectuate: slăbeşti pe timpul dietei, de multe ori dereglându-ţi metabolismul, apoi pui rapid la loc ce ai dat jos.

Ideea cu sportul e şi ea, din păcate, supraevaluată. Cercetări recente au arătat că nu toţi profităm de pe urma sportului la fel. Mai rău, unii pur şi simplu nu slăbesc de la exerciţiu fizic moderat. Singurul profit al acestora este o bună formă fizică.
Senior (11.9k puncte)
...