Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 3 minusuri
737 vizualizari
Care e logica schimbarii orei? Nu putem ramane tot timpul pe aceeasi ora, pentru a elimina acele cateva zile de adaptare in care corpul nu e obisnuit si suntem buimaci si debusolati vreo saptamana? Adica ziua e la fel de lunga, indiferent daca e lumina de la 6 la 20 ori de la 7 la 21.
Junior (435 puncte) in categoria Diverse
0 0
Pentru a profita din plin de lumina zilei...
Intrebarea interesanta este cum ne permitem sa schimbam ora dupa bunul plac? Cum vine asta in perspectiva dimensiunii spatio-temporale?
Sunt curios poate explica cineva cum timpul nu este o creatie umana...

1 Raspuns

2 plusuri 2 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
ora se schimba pt a economisii energie electrica. 1ora inseamna destul de mult.

Nici eu nu prea sunt de acord, dar avand in vedere ca trebuie sa sufar doar o sapt pe an aceasta schimbare (deoarece iarna te acomodezi mult ami repede cu 1ora in plus de somn) mi se pare in regula si imi convine ca intuneca mai tarziu.
Senior (6.9k puncte)
0 0
de parca am avea probleme cu energia electrica.

in societatea moderna nu ar mai trebui sa ne raportam la rasarit si apus.

si la noi schimbarea orei, din cate stiu, este de prin anii 80. pana atunci s-a putut trai ok si fara schimbarea orei
0 0
Nu stiu daca ai vreo ocupatie sau doar te joci pe calculator si atat, dar eu lucrez in domeniul energetic si tin sa te contrazic.
Te inteleg ca traim intr-un secol in care un telefon mobil, un aparat de aer conditionat, un cuptor cu microunde si alte maruntisuri sunt o necesitate de zi cu zi si nu un lux cum erau multi ani in urma, dar energia electrica se produce destul de greu si este foarte poluanta.(referirea o fac la faptul ca chiar daca tu crezi ca e energie din belsug si poti sa tii 100 de aparate in priza si sa nu-ti pese de nimic,asta nu inseamna ca trebuie sa o irosim fara motiv) Asa ca ora aia in care se economiseste energie, in primul rand ajuta planeta.
Chiar daca inveti la scoala de energie eoliana, solara, geotermala, biomasa, energia apei, acestea se exploateaza intr-un procent destul de mic, grosul provenind din arderea combustibililor fosili care sunt foarte daunatori pt planeta.

In ziua de azi sunt 70 de tari ce aplica aceasta metoda care a apartinut lui Benjamin Franklin si a fost introdusa din anul  1916.
...