Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
2.3k vizualizari
Am citit despre jucătorul de tenis Rafael Nadal că ar fi de fapt, dreptaci din naştere, deşi ţine racheta de tenis cu mâna stângă.

În acelaşi timp, se spune că piciorul lui "de bază", dacă-mi e permisă exprimarea asta, ar fi piciorul stâng. Loveşte încă din fragedă copilărie mingea de fotbal cu piciorul stâng.

Să fie posibil aşa ceva, adică să foloseşti, în mod natural, mâna dreaptă şi piciorul stâng în activităţile zilnice? Dacă da, de ce se întâmplă astfel la unii oameni?
Senior (8.1k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
la fotbal nu am auzit de asa ceva.

dar la tenis e alta chestie. la scoala poti sa incepi sa scrii cu dreapta. dar cand te duci la tenis antrenorul te pune sa joci si cu stanga.

in timp, tu fiind dreptaci si faci o actiune de mai multe ori cu mana stanga creierul se antreneaza pentru a face cat mai bine acea actiune. deci vei deveni mai bun cu stanga pentru acel task.
0 0
Si eu sunt "dreptaci" la mână, și ”stângaci” la picior (Adică scriu, mănânc cu dreapta și joc fotbal cu stângul). Am făcut puțin research pe google și am găsit că s-au făcut studii pe tema asta și s-a concluzionat că dreptacii de mână sunt 95% și de picior (asta înseamnă că eu fac parte din restul de 5%) și doar 45% din stângacii de mână sunt stângaci și de picior. Din câte știu nu există un termen pentru a defini astfel de oameni. Suntem doar ”puțin diferiți”.
0 0
O situatie nu atat de rara pe cat crezi. Si eu scriu,mananc etc. cu mana dreapta iar cand jucam fotbal eram un stangaci veritabil.

1 Raspuns

7 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Da, este posibil. De fapt, in aceste cazuri persoana nu este dreptace 100%. Exista persoane dreptace (procentul cel mai mare de altfel), persoane stangace, si mai exista inca doua categorii: ambidextre si cu dexteritate incrucisata.

Persoanele ambidextre sunt cele care nu au o preferinta anume (sau in cea mai mare parte a activitatilor nu au) pentru o mana sau alta, un picior sau altul. Persoanele cu dexteritate incrucisata sunt cele care se folosesc de partile drepte pentru anumite activitati, si de cele stangi pentru altele, exclusiv. Se pare ca Nadal s-ar incadra la dexteritate incrucisata, scrie, mananca cu dreapta, dar joaca cu stanga.

Dexteritatea nu se rezuma doar la maini si picioare, ci exista preferinte si pentru urechi sau ochi, sau orice parte a corpului ce poate fi folosita individual intr-o actiune.
Experimentat (2.6k puncte)
...