Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

8 plusuri 0 minusuri
579 vizualizari
Senior (8.7k puncte) in categoria Stiati ca?-Tehnologie

2 Raspunsuri

1 plus 1 minus

  Primul computer cuantic a costat 10 milioane de dolari si a fost cumparat de Lockheed Martin, o companie care detine cea mai sofisticata tehnologie militara de aparare si securitate.

  Chiar daca nu demult tehnologia informationala cuantica era de domeniul stiintifico - fantasticului, compania D -Wave, care se ocupa exclusiv cu studiul tehnologiei cuantice computerizate, a reusit inca din luna mai sa lanseze primul computer cu un procesor de 128 - gubiti.

 Noul mod de procesare al datelor avantajeaza incredibil calcularea unui numar extrem de sarcini. Noul sistem promovat pe piata reprezinta un salt incredibil in domeniul supercomputerelor

  Pe langa eficienta ale gubiturilor asupra sarcinilor se numara rezolvarea problemelor de teoria numerelor sau decriptare. http://tech.serafimpantea.ro/2012/08/...computere-cuant

http://byreu.blog-u.net/idei-bune/prin

 

Junior (1.4k puncte)
0 0
"Primul computer cuantic" nu exista, nu a fost creat inca un sistem coerent asemeni unui computer, dar care sa foloseasca exclusiv qbiti. Au fost doar cateva incercari de hibrizi.

Faza aia cu 128 qbiti legati a fost vrajeala, compania respectiva a facut un astfel de anunt dar l-a retractat ulterior cand i s-au cerut dovezi clare. A fost o metoda de marketing de a atrage fonduri in plus, si din pacate nu e prima oara cand compania respectiva face asa ceva.
0 0
Totul este posibil, nu contest, eu stiu ca este unul chiar in Belgia, dar ma rog, asa o fi.
0 0
Exista cativa qubiti pusi cap la cap, care reusesc sa faca niste operatii matematice de baza. Exista si computere care merg pe clasic si in anumite etape intervine cuanticul. Ma refer doar ca nu exista un adevarat computer cuantic, unul din alea cum am vrea sa existe, care sa poata cu adevarat sa aiba perfomante uluitoare. Deocamdata suntem in stadiul "cu lampi".
0 plusuri 0 minusuri

Una dintre tehnicile cele mai promitatoare este arhitectura de tip RezQu (care nu necesita o camera plina de studenti la PhD doar sa ghideze laserele pentru a captura qubitii) : http://nextbigfuture.com/2011/03/rezqu-scalable-quantum-computer.html

Junior (647 puncte)
...