Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 3 minusuri
297 vizualizari
De ce nu-şi păstrează culoarea pe care o are atunci când stăm în poziţie normală?
Senior (11.9k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
....serios

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri
deoarece inima pompeaza cea mai mare cantitate de sange catre cap.

alt raspuns ar fi deoarece corpul uman e facut astfel incat sangele sa circule normal atunci cand stam perfect orizontal sau vertical, orice alta pozitie abordata face ca circulatia sangelui sa fie mai greoaie ( daca tii un picior sus, o mana ridicata, stai intr-o parte, la un moment dat vei simti furnicaturi - acele impulsuri date de creier care iti sugereaza sa schimbi pozitia deoarece sangele nu circula corespunzator)

Eu as fi curios cat sange se afla in corp si cat sange se afla in cap (%)
Senior (6.9k puncte)
0 0
Ok. Şi ce dacă cea mai mare cantitate de sânge merge către cap? Asta se întâmplă de regulă,nu? Şi când stau în cap, deci, la fel.

A doua parte a răspunsului pare logică, dar nu e o explicaţie. Sigur că suntem făcuţi să nu stăm în cap. Dar la orele de sport, o mai facem.
0 0
Nu e Ok, Quark, intrucat fluxul sangvin cerebral primeste 750ml/min sau 15% din debitul cardiac ceea ce este mult sub "cea mai mare cantitate de sange catre cap".
0 0
Functioneaza normal doar cand stam perfect orizontal sau vertical? Pai in cap stam tot vertical, am incercat sa stau oblic dar nu am putut :))) Un vot pt. umor involuntar :))
...