Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
749 vizualizari

 

Stim cu totii ca populatia Europei este in continua scadere ( o scadere chiar accelerata) iar populatia Asiei creste exponential.
 
Intrebarea ar fi de ce oamenii inteligenti, cu studii superioare sau  bogati se rezuma sa faca 1 copil maxim 2 si asta de la varste destul de inaintate de la 30ani + iar popoarele sarace, care deabia au ce manca si deabia au unde sta se inmultesc ca popandaii ?
 
Aceste aspecte se pot observa si la scara mica si la scara larga.
 
 
 
PS. Stiati ca ... populatia de 7.000.000.000 ocupa doar 2% din suprafata uscatului ?  iar agricultura care asigura hrana ocupa doar 6,5% ?
 
...hrana luata din oceane si mari asigura doar 2% din totalul de hrana consumat de oameni ?
 
Aproape 97% din apa de pe Pamant se gaseste in oceane? Alte 2 procente se gasesc in calotele glaciare din Antarctica si Groenlanda.
 
Iar din 1% ramas, 0,2 se afla in lacul Baikal.... Prin urmare, doar 0,007% din apa planetei este disponibila, ca sursa de supravietuire, pentru a ajunge populatiei actuale de 7mld de oameni. Din procentul de 0.007 are loc o irosire a apei dulci prin  scurgeri, inundatii, irigari excesive, consum industrial si casnic nemoderat.
Senior (6.9k puncte) in categoria Terra-Univers

2 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Mai e si o problema de acces la educatie, informatie, asistenta medicala.

Si la noi in tara au existat perioade, nu foarte indepartate, cand nu se cunosteau atatea metode contraceptionale sau pur si simplu nu erau accesibile sau interzise prin lege. Mai sunt si anumite religii care interzic contraceptia.

Asta se intampla si in Asia, care e o zona a Pamantului mult mai intinsa si mai populata decat Europa.

Exista acolo, zone mai intinse decat multe tari din Europa, fara asistenta medicala, fara acces la informatie, fara posibilitati de contraceptie exceptand pe cele "babesti".

E greu de inteles pentru cineva care a trait doar timpurile prezente in Europa si care habar nu are ca, de ex:

- in Africa mor zilnic cateva mii de oameni din cauza lipsei de apa (evident, noi nu stim ce apa imbuteliata sa alegem mai intai de la magazin)

- tot in Africa mor mii de copii de foame (evident, noi aruncam zilnic kg de mancare si le permitem copiilor nostri sa faca mofturi)

- in Asia, in anumite zone muntoase, peste 75% din populatie este afectata de retard mintal din cauza lipsei de iod din zona

- mai exista cateva tari unde daca nu "adori" conducatorul dispari fara urma, sau iti dispare familia ... sau doar parti din ea ... sau parti din membrii familiei

etc etc etc

Oamenii aflati in asemenea situatii isi mai fac ei oare probleme de "natalitate", de inmultirea peste masura a omenirii, de globalizare ...?

Atunci cand stai confortabil in fata unui calculator si nu-ti faci probleme ce o sa mananci maine, sau daca o sa ai apa sa dai copilui, sau daca maine o sa-ti ia cineva gatul ca nu ai zis "traiasca partidul",  ai timp sa te gandesti ca nu e ok sa faci un copil daca nu ai ce sa-i oferi.
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
teoretic cu cat avansam si dreptul al informare devine cat mai accesibil in toate tarile, populatia se va stabiliza. Cred ca pe asta se si bazeaza cei care fac predictii ca peste 50-100 de ani populatoa va ajunge la un maxim unde se va stabiliza, alta solutie pasnica nu gasesc.
0 0
:)) sunt metode de diminuare a populatiei globului. De ex: imbolnavirea "accidentala" a unei zone populate, vaccinuri de sterilitate etc. mai multe exemple nu isi au locul aici.
0 0
Ce e amuzant, ca se tot vorbeste de "diminuarea populatiei" globului pusa la cale de niste oameni sau organizatii secrete. Exista si niste teorii ale conspiratiei. Poate unii au vazut si anumite documentare foarte serioase si la obiect despre asemenea masuri de exterminare. Dar ... toate dau gres! Ne inmultim in continuare exponential :))
4 plusuri 1 minus
intrebarea e de ce toti fac copii... indiferent ca e bogat, sarac, cu studii, analfabet.

ce-i determina sa aduca un copil pe lume ? mai ales ca nu ai nicio certitudine despre viitor. cum poti sa faci un copil cand tu nu stii ce viitor va avea ? cum ii vei asigura educatia(aici nu ma refer doar sa-l trimiti la o scoala comuna), cum se va dezvolta intr-un mediu in care oamenii devin din ce in ce mai egoisti, cum ii vei asigura o locuinta ? vrei sa-ti vezi copilul ca-si cauta disperat un loc de munca ? ca plateste chirie pentru o garsoniera infecta de la marginea orasului ? vrei sa treaca prin ce ai trecut tu in viata asta ?

cred ca am inceput sa aberez.. e de la ora tarzie
Junior (1.1k puncte)
0 0
nu aberezi deloc, e adevarat, mentalitatea oamenilor cu cap la asta se gandeste.

Indienii cred ca se gandesc hai sa facem vreo 10 ca oricum vreo 4-5 or sa moara ori de foame, ori de boala. din ailalti 5, 4 vor trai pana la vreo 30 de ani, deci macar 1 sa traiasca mai mult !
0 0
si tiganii de la noi cum gandesc ? :))
...