Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 9 minusuri
923 vizualizari
Tehnologia va trimite evolutia umana in directii neasteptate?Unde ne va duce evolutia si tehnologia?Ne vom indrepta spre nemurire?
Junior (435 puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Având în vedere că noi nu vom mai fi pe aici când se va materializa viitorul de care vorbeşti, aş prefera întrebări despre lucruri concrete, fie ele plante sau animale, decât invitaţii la speculaţii pe teme SF.

P.S.
Ai putea să renunţi la trabuc, te rog? Mereu când intru pe site am oroare de avatarul tău, mai ales că recent m-am lăsat de fumat.
0 0
TheWorse, eşti o ***. Doar tu ai problema punctelor. Şi ai şi o mare problemă cu limba română. Ziceai că eşti adult, dar scrii ***. Nu te votasem negativ, dar acum am făcut-o, cu plăcere, nu pentru întrebare, ci pentru comentariul de mai sus.

Tot vorbeşti tu bilingv: OMULE, GROW UP! Eşti *** şi nici măcar nu-ţi dai seama...
0 0
De evoluat, la infinit, tehnologic ne-am pripit.
Stiu ca e greu sa ne folosim imaginatia "educata" dar nu doare.
Intrebarea nu e deloc SF, numai o minte incuiata catalogheaza tot ce trece de limitele stiintific si politic acceptate ca fiind derizoriu...dar se pare ca unii nu vor sa evolueze deci nu putem generaliza intrebarea.
Tehnologia e un produs limitat prin care nu atingem esenta...
0 0
Iahim, las-o, bre, moartă! Ce te tot opinteşti să scoţi cuvinte din gură, dacă nu ştii ce vorbeşti? Suntem noi cu imaginaţia limitată. Şi tu ce spuseşi în afar' de asta? De ce nu ne luminezi tu cum stă treaba? Că văd că doar te priveşti în oglindă ce frumos şi deştept eşti, dar nu "emiţi" nimic. Zi tu, my friend! Fă lumină unde a stârnit întunericul TheWorse!
0 0
gogule chiar asa de pesimist esti ?
Eu sper sa se descopere tot in secolul asta :D sa ma bucur si eu :)
Oricum se pare ca am ajuns la o stagnare si evolutie din ce in ce mai grea din cauza unor oameni care ne baga bete in roate si vor sa controleze planeta.

Cred ca mai mult de 99.99 % traiesc dupa regulile impuse de 0.01 persoane. (~ 700.000 persoane)

4 Raspunsuri

3 plusuri 2 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Vorbim de o previziune pe termen lung asupra unui fenomen care probabil va suferi salturi calitative. Ca urmare șansele de a ghici prost sînt foarte mari, cu atît mai mari cu cît încercăm să vedem mai departe în viitor. Dar încerc să spun și eu cum cred că va evolua omenirea.

Medicina va evolua în sensul că o mulțime de boli vor dispărea sau vor deveni ușor vindecabile. Vor apărea boli noi, dar în medie calitatea vieții oamenilor va crește. Ingineria genetică ne va ajuta să corectăm neajunsuri ale biologicului. Noile tehnici de analiză medicală vor face ca detectarea stărilor anormale de sănătate să se facă foarte devreme, ceea înseamnă șanse mai mari de vindecare. Îmbinarea electronicii și mecanicii cu țesutul biologic va duce la îmbunătățirea performanțelor diferitelor organe: locomoție mai bună, organe de simț mai performante etc.

Schimbările de mai sus sînt incrementale și se pot prevedea prin simplă extrapolare, pentru că într-o mică măsură sînt deja devenite realitate sau sînt pe ultima linie dreaptă. Dar adevăratele salturi calitative vor fi de altă natură. De exemplu, interfațarea creierului cu calculatoare implantate ar putea duce la un fel de internet mult mai interuman decît acum, un fel de Facebook al conștiințelor individuale.

Vor apărea simțuri pentru care încă nu avem cuvinte, de exemplu simțul de a primi instantaneu știri direct în creier, sau sentimente pe care azi nu le cunoaștem, de exemplu sentimentul de a fi permanent în contact cu ce gîndește altă persoană. Azi ne e teamă de ideea că cineva ar putea afla ce ne trece prin cap, dar s-ar putea ca în viitor să vrem să fim conectați la nivel intim cu altcineva sau cu toată lumea. Asta va putea duce la pierderea individualității prin integrarea într-un colectiv gînditor.

Vom descoperi cum se poate transfera conștiința de pe suportul biologic al creierului pe un suport nebiologic (electronic, optic, cuantic, nu știu) cu durată de viață mult mai mare. Ne vom dispensa de corpurile biologice, devenite astfel o povară. Atunci vom ajunge la nemurire, dar probabil o vom percepe altfel decît ni se pare acum.

Vom explora spațiul cosmic, ne vom îmbogăți cunoștințele de tot felul, vom avea puterea să fim mult mai stăpăni pe viitorul nostru și să facem față pericolelor: meteoriți gigantici, sfîrșitul vieții Soarelui etc.

Vom găsi un scop al existenței noastre și vom căuta căi să-l împlinim. Pînă una alta scopul nostru provizoriu este să supraviețuim, să acumulăm rapid cunoștințe, să conservăm pe cît se poate tot ce e în jurul nostru și în orice caz să nu ne mai batem ca chiorii unii cu alții pentru fleacuri.

Expert (12.9k puncte)
0 0
@AdiJapan, @Nelu, @Quark
Nici unul din voi nu a raspuns la intrebare.
Intrebarea nu este "Cum vom mai evolua?" este, "Cat vom mai evolua?".
Mai ganditi-va.
0 0
De fapt au fost patru întrebări. Eu am încercat să răspund la toate. Dumneavoastră v-ați oprit la una, ați înțeles-o într-un sens îngust (strict cantitativ) și ați dat un verdict, nu un răspuns. Și acum îmi reproșați mie că am răspuns prost?! Sînteți amuzant.
0 0
Nu sunt amuzant.
    Nu v-am REPROSAT (vezi DEX) nimic. Aceea a fost o constatare. Nu mai
interpretati.
    Intrebarea este doar una, celelalte sunt ajutatoare si se refera strict
la "cum" nu la "cat".
    De obicei, daca vrei un raspuns bun si intrebarea trebuie sa fie pusa bine. In acest caz intrebarea trebuia sa fie "Cum vom mai evolua?".Strict
    Mai vedeti DEX si pentru cuvantul "verdict", si va rog cu deosebit respect sa continuati polemica doar atunci cand veti considera ca stapaniti bine sensul cuvintelor.
    Cu deosebit respect va salut.
0 plusuri 3 minusuri
E greu de prezis încotro se va îndrepta omul, odată cu dezvoltarea ingineriei genetice. Nu-mi trece prin cap altceva decât ceea ce se tot scrie:

- modificarea codului genetic, astfel încât să avem caracteristici dezirabile
- lungirea vieţii, prin progrese majore în medicină
Senior (11.9k puncte)
0 0
Corect.

@Thebest, iti voi raspunde punctual.

1. Nu am nimic cu Al Pacino.
2. Eu am votat negativ deoarece intrebarea ta este pur retorica, nu este
    concreta.
3. Daca eu intrebam "Cum va fi maine?", tu cum ai fi votat?
4. Nu ma intereseaza ce nu suporta Quark si Gogu.
5. Daca ei pun intrebari pentru puncte intrebarea ta pentru ce a fost
    pusa?
6. Daca tot ne dam eroi, se scrie "abtin", "Da-i" si "doi".
7. Iti voi da un raspuns pe masura intrebarii, cu riscul de a "mi-o lua" de
    la Scientia, risc pe care mi-l asum.
0 0
Nu-ti trece prin minte mai mult decat ti-a fost bagat?
0 0
Ooo...
Ba imi trece. Nu ai reusit sa-mi citesti raspunsul?
Am raspuns la intrebare foarte exact.
0 0
PortoX, am stabilit, eşti prietenul meu! :) Să nu pleci de pe aici, că mi s-a urât de excentrici SF ca Iahim şi TheWorse.
0 0
Ha, Ha, Ha,
Din nefericire imi place mai mult sa citesc, nu comentez prea des deoarece inteligenta unora ma emotioneaza atat de tare incat (tin mult la colesterolul meu) prefer sa stau "neemotionat".
 :-)))))
0 0
@PortoX:Mi-am retras raportarea fiindca nu am nimic cu tine.Sa fi sanatos.pa
0 0
Multumesc frumos. Oricum, nu m-am suparat. :-))
0 0
Quark: pls putin respect pentru SF...sunt doar elucubratiile unora:)
1 plus 3 minusuri
Vom evolua incomensurabil.
Junior (394 puncte)
0 0
Scurt si cat se poate de adevarat. bravo  :)
1 plus 1 minus
Ca specie... -vom traii si vom vedea. Mai avem multe de vazut, cercetat si cumpatat. O societate normala, pe masura ce evolueaza si unde se pune accent pe cunoastere, stiinta si ratiune; renunta, in mod treptat, la credinte si dogme de tot soiul. O societate normala!!!
Experimentat (3.3k puncte)
...