Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Contul se valideaza de admin in cel mult 24 de ore.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 1 minus
1.9k vizualizari
Am tot auzit la tv, cu mai multe ocazii, despre alinierea planetelor.
Dar chiar e posibila o aliniere perfecta intre cele 8 planete?

S-a intamplat vreodata asa ceva?
Senior (11.9k puncte) in categoria Terra-Univers

5 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Cele 8 planete se invart in acelasi sens in jurul soarelui, si mai mult decat atat se invart in acelasi plan. Astfel, matematic, ele pot sa se aseze la un moment dat in aceeasi linie.

Pluto, se invarte in jurul soarelui in alt plan fata de celelalte 8 si de aceea nu este considerata de unii specialisti, planeta. Eu sunt mai ingaduitor si cred ca si Pluto e planeta, doar ca e mai rebela.

Aceasta aliniere nu inseamna nimic pentru viata de pe pamant, e doar o intamplare rara.
Experimentat (3.6k puncte)
selectat de
0 0
lol prima fraza e identica cu a mea numai ca difera ordinea cuvintelor in propozitii :))
Deci pluto nu are nicio treaba ca are alta axa de rotatie. Ea a fost degradata din punct de vedere, pt ca este prea mica, un pic mai mare decat jumatatea Lunii.

Aceasta aliniere insemana ceva : amplifica mareele produse pe pamant, dar intr-o masura prea mica pt a fi ceva semnificativ.
1 plus 5 minusuri
Salut Quark.

DA -planetele se aliniaza.Urmatoarea aliniere va fi pe 21 decembrie 2012.PA
Junior (435 puncte)
reafisata de
2 plusuri 2 minusuri
Si care este sursa care spune o atare enormitate, TheBest?

Daca nu termini cu aceste raspunsuri ridicole, o sa scriu administratorilor.
Senior (11.9k puncte)
0 0
www.unica.ro/.../alinierea-planetelo-mai-2011-predictie-maya-
0 0
UNICA??? My friend, eu am crezut ca citesti si tu un Playboy... De aici iti iei tu informatiile stiintifice? Din Unica? Acum e treaba clara...
2 plusuri 0 minusuri
Mayasii si-au prea lungit calendarul ca si civilizatie. Pentru ei sfarsitul a fost acum 500 de ani....... Sfarsitul nostru nu va fi influentat de alinierea planetelor. Conform NASA alinieri n-au existat, si nici n-o sa existe prea curand, iar impactul alinierii are efect neglijabil dat fiind distantele dintre orbite. www.nasa.gov/topics/earth/features/2012.html
Experimentat (1.7k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Salut, Quark,

Gandeste-te ca toate planetele se invart in jurul soarelui in acelasi sens, si cu viteze diferite. Din acestea rezulta matematic ca la un moment dat ele se vor alinia.

Problema care s-a pus de catre maiasi e ca aceasta aliniere din dec 2012 va fi in aliniere si cu centrul galaxiei, incheindu-se astfel o rotatie completa a soarelui in jurul galaxiei. Acest lucru se intampla odata la 250 milioane de ani, ceea ce incheie un an solar, si inceputul altuia, nicidecum sfarsitul lumii. Deasta au si terminat calendarul, ca sa inceapa altul, cum se face la sfarsit de an pamantesc.( trecand in noul an avem alt calendar, dar boi paranoici au interpretat-o ca sfarsitul lumii ca si asa e la moda, sa zici zilnic ca maine e sfarsitul lumii)

Sper ca te-am lamurit.
Senior (6.9k puncte)
...