Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 2 minusuri
1.1k vizualizari
Junior (1.1k puncte) in categoria Arta - Muzica - Film
0 0
depinde ce melodii asculti ! Daca asculti manele atunci toate melodiile sunt despre dragoste, la celelalte genuri nu este la fel.
0 0
Pentru ca se considera ca iubirea reprezinta esenta care sta la baza existentei... teoretic.
Ceea ce am ajuns noi sa acceptam prin iubire e de-a dreptul patetic si nu mai reflecta energie pura si nelimitata ci un capriciu pueril si adesea conditionat.
Ex: eu te iubesc pe tine daca ceea ce faci imi este acceptabil...
0 0
Imi place raspunsul tau. Cinic dar ancorat in realitate ,fara indoiala adevarat.
Totusi ,ce ma intriga in continutul raspunsului tau este faptul ca intr-un fel lasi de inteles ca omul ar fi fost candva capabil de ceva mai profund in scurta sa istorie evolutionara ....
0 0
Istoria e scurta, existenta nu... dar oamenii inca sunt capabili sa simta daca isi infrunta ego-ul.
0 0
Pai muzica e o expresie a sufletului. daca te uiti asa sumar in istorie cam dragostea, raboiul sau jalea erau temele cantecelor. Insa tematica dragostei predomina. Fie ca arata dragoste zeilor, eroilor, a celor dragi trecuti in nefiinta sau despre dragostea dintre barbat si femeie. Asa ca un exemplu de tematica a dragostei click mai jos sa asculti un scurt dialog dintr-o opera a carei tema era dragostea dintre o femeie Troll si un Om , barbat crestin:

2 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Dragostea are simultan următoarele proprietăți potrivite pentru cîntece:

- Poeții și textierii sînt motivați, prin propria lor experiență, să scrie despre dragoste. Chiar și atunci cînd acele experiențe personale de dragoste sînt triste, o parte din amintirea lor este plăcută, nostalgică.

- Ascultătorii cîntecelor le ascultă și ei cu plăcere, tot pentru că le aduc aminte de întîmplări personale, mai vechi sau mai noi sau chiar curente.

- Dragostea poate avea o mare mulțime de aspecte diferite, de la comic la tragic, de la platonic la sexual etc., deci oferă o mare varietate de moduri de abordare lirică.

- Spre deosebire de multe alte sentimente, dragostea este universală, la fel de valabilă și în Egiptul antic, și în Verona lui Romeo și a Julietei, și în Parisul de ieri, și în Bucureștiul de azi, dincolo de clase sociale, indiferent de avere, inteligență sau cultură.

Există și alte sentimente puternice, de exemplu tristețea produsă de moartea cuiva, sentimentul de nedreptate socială, teama față de ororile războiului, bucuria față de frumusețile naturii etc. Iar poeții scriu și despre ele, compozitorii le pun pe note și cîntăreții le cîntă. Dar astfel de cîntece au în general mai puțin succes, pentru că puțini ascultă cu plăcere cîntece despre moarte, puțini înțeleg nenorocirea unui țăran fără pămînt etc.

Avem poezii despre înțelepciune, patrie, lună și stele, limba română, eroi naționali, cățeluși, întîmplări comice, haiduci, ostași, greieri și furnici, mateloți, mame, învățători, Dumnezeu, păsărele, daci, anotimpuri și așa mai departe. Apoi avem și poezii de dragoste. Dumneavoastră, dacă ați fi compozitor, ce poezii ați alege pentru a face un cîntec de succes? Și nu mă refer neapărat la succesul comercial, ci în primul rînd la bucuria publicului de a vă asculta cîntecul.
Expert (12.9k puncte)
3 plusuri 1 minus
Ptr. ca se monetizeaza cel mai usor in vasta majoritate a cazurilor de exprimare artistica !

Dragostea si iubirea  reprezinta un fenomen/act la care oricine se poate raporta ,de la cel mai imbecil dintre pamanteni (eg: Dl. telecomanda,"caut femeie da' nu gasesc") pana la un academician nobelist.

Bineinteles ,sigur exista o pleiada de alte explicatii mai valide ,inradacinate in sociologie,filosofie,psihologie,antropologie si mai stiu eu ce.... iar sa le cauti si expui pe toate ar presupune o analiza in profunzime a omului ... de domeniul esotericului :))  

Because !
Novice (130 puncte)
0 0
Pentru ca noi oamenii avem o gena inca nedescoperita de oamenii de stiinta , gena iubirii !
0 0
de la adam  vorba vine  si eva exista dragoste
dar si intriga si iubire   opusul dragostei
 dar ea in sine este o apropiere sufleteasca si trupeasca pentru cel de sex opus
se naste o intrebare absurda  ce sa-r fi intamplat daca aveam acelas  sex mai exista dragoste?
 nu
zici de o gena
 nu i adevarat
este destinul care care uneste 2 oameni
 femeia si barbatul
 este insasi viata
   este asa zisul + si -
 care este subordonata vietii
 fara aceste doua semne nu ar exista viata  deci nici dragoste
 sarut mana pt doamna mironica
...