Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 6 minusuri
2.3k vizualizari
ia să vă văd...

nu citiţi răspunsurile, staţi mai întâi şi gândiţi-vă... nu e nevoie de cunoştinţe avansate, e nevoie numai de logică..

Editare: intrebarea e destul de clara. ma refer la intunericul din timpul noptii. esti undeva pe câmp la 1 noaptea. e intuneric(poate nu beznă, dar e intuneric). de ce e intuneric ? de ce nu e lumina ca la 7 seara, de exemplu ? raspunsul cu Soarele nu e bun, mai gândiţi-vă
Junior (1.1k puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Lumina in spectrul vizibil... daca ne-am adapta si la alte frecvente am percepe mai multe lungimi de unda.
0 0
Întrebarea nu e clară. Răspunsul evident este acela că Soarele se află de partea cealaltă a Pămîntului, sub orizont, dar asta știe cam oricine, deci întrebarea n-ar fi interesantă decît poate pentru copii. E nevoie de ceva mai multă precizie în formularea întrebării.

Apoi eu spun că noaptea nu este întuneric. Cine mă contrazice? Și fără lună, lumina de la stele (chiar venită printr-un strat gros de nori) nu este zero. Deci nu e întuneric, ci lumina e doar mai slabă decît ziua.
0 0
daca stii deja raspunsul de ce mai pui intrebarea???sa faci pe desteptul...nu e cazul..mai bine aplici ptr. sectiunea stiati ca?pa
0 0
Raspuns: e intuneric noaptea pentru ca stelele sunt f. departate de Pamant. in orice punct de pe cer(oricat de mic) se afla o stea. daca in toate aceste puncte s-ar vedea cate o stea atunci ar fi fost ceva lumina si la 1 noaptea(poate nu la fel ca la 12 ziua, dar ar fi fost ceva).
dar acea stea fiind departata de Pamant e posibil sa mai dureze milioane de ani pana cand lumina va ajunge la noi sa o vedem.
D-asta e intuneric noaptea. si nu numai pe Pamant ci si in spatiu.
a durat cateva sute de ani pana cand s-a gasit raspunsul la aceasta intrebare.
0 0
Întrebarea dumneavoastră, cu noile precizări, se cheamă „paradoxul lui Olbers” și e într-adevăr veche de sute de ani, dar încă nu are un răspuns foarte clar. Mă îndoiesc că o să reușim noi aici la Scientia.ro s-o clarificăm în sfîrșit.

În orice caz, afirmația dumneavoastră că pentru a răspunde nu avem nevoie de cunoștințe avansate e categoric falsă.
0 0
Nu consider ca avem nevoie de cine stie ce cunostinte avansate, mai degraba o imaginatie bogata ca sa intuim posibilul raspuns cautat intrucat nu exista numai unul. Toate ideile prezentate pana acum sunt adevarate si alcatuiesc raspunsul cautat de Mihai putin cate putin. Am impresia ca sunt singurul care a si votat pozitiv intrebarea pentru ca rolul ei este de a ne pune pe ganduri, existenta unui raspuns universal fiind depasita.
0 0
Iertați-mă, e plină lumea de incompetenți cu imaginație bogată. Dintre ei unii ajung să ia decizii în numele altora. Trebuie să dispară odată ideea asta că putem avea păreri competente despre orice. Libertatea de expresie e una, și e foarte bine că există, dar capacitatea de a avea o opinie competentă e cu totul altceva. În particular, la întrebarea de față, nici măcar intuiția astronomilor de meserie nu e suficientă. Și ei trebuie să-și muncească mințile, dovadă că paradoxul lui Olbers încă nu are o explicație clară.

3 Raspunsuri

3 plusuri 3 minusuri
Pentru ca radiatia pe care o putem decodifica  lipseste sau nu ajunge la nivelul retinei ?   sper ca la asta s-a referit intrebarea ta
Junior (565 puncte)
0 0
Pentru persoana  care mi-a dat vot negativ : daca crezi ca  am gresit ar fi de preferat  sa imi  arati si  unde  iar daca am zis bine  care ti-e problema .
0 0
Asta sau nu putem noi asimila informatia la fel de usor. Exista lumina de la restul stelelor dar nu suntem obisnuiti cu ele si cu siguranata sunt indepartate.
0 plusuri 5 minusuri
Da, de ce e spatiul "intunecos"?
Experimentat (3.6k puncte)
3 plusuri 2 minusuri
Practic intunericul in sine nu exista. El nu reprezinta opusul luminii ci doar absenta ei. Lumina poate fi mai slaba, mai puternica, mai stralucitoare, intermitenta, etc. in timp ce intunericul nu poate fi "mai intuneric". Absenta luminii e ceea ce numim intuneric.
Junior (428 puncte)
0 0
Si chiar si acolo unde aparent este "nimic" regasim esenta universului, manifestat altfel.
...