Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
358 vizualizari
Cred ca nu sunt singurul care aude expresia "ma doare ceva, eh probabil e din cauza vremii". Chiar e adevarat acest lucru? Intreb pentru ca eu nu am ''experimentat'' inca boala schimbarii vremii :)
Experimentat (3.5k puncte) in categoria Medicina - Sanatate
0 0
Daca o lasam sa ne afecteze, cu siguranta o poate face.

2 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Toate organismele reactioneaza la schimbarile din mediul lor de viata.
Exista raspunsuri rapide la stimulii externi si raspunsuri de lunga durata. Bronzarea pieilii la lumina puternica a soarelui sau cresterea numarului de celule rosii in sangele oamenilor care locuiesc la altitudini mari sunt exemple de raspunsuri de lunga durata. In aceste cazuri, datorita perioadei lungi a actiunii stimulilor, raspunsurile organismeor sunt mentinute. Atunci se spune ca organismele s-au aclimatizat mediului de viata.
Pentru a putea reactiona la mediu, mai ales in cazul schimbarilor bruste si dese, organismele consuma resurse importante.
Asta poate induce stari de oboseala sau poate afecta starea de sanatate prin scaderea imunitatii.
Junior (428 puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Salut, eu zic ca da. De exemplu, cand vine iarna, mie imi apare herpes ( buze sau nas). La fel, primavara racesc foarte usor pentru cateva zile, dupa care imi revin ( culmea este ca iarna nu racesc deloc oricat m-as "stradui" :) ).

Daca te referi la reumatism, care se manifesta prin dureri cand incepe sa ploua afara, de la batrani am auzit ca ii dor oasele.
Junior (1.2k puncte)
...