Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
503 vizualizari
legata de un raspuns la: De ce este Pământul bombat la poli?
Junior (431 puncte) in categoria Terra-Univers

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Probabil că da, este posibil.

Problema nu este dacă putem, ci dacă vrem, dacă sîntem dispuși să investim în asta. Pe vremea Războiului Rece americanii și sovieticii se întreceau în a-și demonstra puterea și investeau la greu în tehnica spațială, de-asta s-a putut face pasul extraordinar de a ieși în cosmos și de a aseleniza. Dar azi motivația asta a dispărut practic de tot. O rămășiță o mai vedem la chinezi, care și ei acum se străduiesc să demonstreze lumii că au o știință și o tehnică de vîrf, dar nivelul lor de motivație nu e deloc suficient pentru cît efort necesită colonizarea unei planete. Probabil că numai toate națiunile împreună ar reuși să facă ceva.

Adevărul este că omenirea trebuie să-și cîntărească bine direcțiile în care își cheltuiește resursele. Deocamdată problemele mari care ne stau în față sînt aici, pe Pămînt. Colonizarea unei alte planete nu este nici foarte utilă, nici foarte urgentă și cu siguranță deloc ușoară.
Expert (12.9k puncte)
0 0
Despre "utilitatea" colonizării unei alte planete nu ne putem ante-pronunţa, cred. Pentru că dacă vom fi nimiciţi de un asteroid de proporţii la un moment dat, cei câţiva care sunt deja pe altă planetă asigură perpetuarea speciei.
În rest, perfect de acord: doar un efort concertat al ţărilor cu preocupări spaţiale poate grăbi colonizarea unui alt corp ceresc. Dar nu cred că va fi posibil curând, pentru că ţările au secrete, pe care le ţin... secrete, iar schimbul de secrete nu prea se face, nici între ţări partenere.
0 0
La nivelul de azi al tehnologiei avem mult mai multe șanse să supraviețuim pe Pămînt, chiar în condițiile unui impact devastator de mărimea celui care a exterminat dinozaurii, decît pe Marte. Eu cînd spun că vom putea coloniza Marte mă gîndesc la ce tehnologii vor fi disponibile peste 100 de ani. La o adică azi nici Pămîntul nu ni-l colonizăm cum trebuie, deși avem tot ce ne trebuie (mai puțin voință).

Apoi pentru ca o eventuală colonizare a lui Marte să ne salveze de la ceva evident că ar trebui să începem cu mult înainte să se prefigureze vreun impact. Deci cam trebuie să ne antepronunțăm, preventiv.
3 plusuri 1 minus
Salut.

Nu sari asa departe pina la Marte sau alte planete in urmatorii 50 de ani.Prima data trebuie facuta o baza stabila pe Luna.Pe Luna ar trebui sa avem o rampa de lansare catre Marte deoarece gravitatia este mica si lansarea nu ar necesita atitea resurse ca si de pe Terra(Costurile lansarii ar fi mai mici).Pentru Marte ar trebui prima data lansati roboti care sa construiasca baze pentru viitoarele echipaje umane.pa
Junior (435 puncte)
0 0
Sunt de acord cu tot ce ai spus THEBEST.
Vreau doar sa adaug aici, ca o curiozitate bineinteles, ca sunt oameni care cred ca americanii au trimis deja echipaj uman pe Marte.
Circula mai multe asa zise dovezi in acest sens, una din ele fiind declaratia astronautului Gene Cernan, ultimul om ce a pasit pe Luna si care spune ca el a fost pe Marte !!!
In mod ciudat, astronautul repeta de doua ori aceasta afirmatie in clipul de mai jos:
0 0
problema se pune in felul urmator. Engleza bat-o vina nu e pt oricine.
Daca traduci proverbele romane in engleza suna ca draq, daca traduci invers tot ca draq. Explicatia care o da nu sugereaza sub nicio forma ca a fost cineva pe marte.'

Surdu nu aude dar le potriveste.
Omul zice foarte clar TO THE MOON ON TO MARS.
0 0
Da, asa spune in a doua afirmatie. Dar in prima spune ca  "Buzz" does wants to go back to Mars.
Se pare ca "engleza bat-o vina" nu e nici pentru americani din moment ce si ei posteaza pe youtube clipul: "USA already went to Mars : Astronaut Gene Cernan":

Dar poate si ei sunt surzi si doar le potrivesc.
Oricum, nu mai postez si celelalte "dovezi" pentru ca nici eu nu cred ca au ajuns pe Marte.
0 0
Deocamdata se pune problema daca au ajuns pe luna sau nu.  Nu au avut tehnologie sa ajunga pe marte. Si daca ar fi ajuns ar fi fost o realizare mult prea mare ca sa o tina secret.

cat despre video chiar daca e pus de americani, chinezi sau alte natii nu are nicio relevanta. Nu am chef sa explic acuma metaforele folosite. Fiecare poate sa interpreteze ce vrea.
Faza e ca prea se uita lumea in gura lor si orice au zice tot se vor gasi cativa sa creada.
...