Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

6 plusuri 0 minusuri
7.1k vizualizari
Experimentat (3.5k puncte) in categoria Matematica

1 Raspuns

8 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Lista este imensă. De unde să încep?...

Fără integrale nu putem proiecta o mulțime de mecanisme, aparate, mașini. De exemplu nu se pot proiecta automobile, avioane, motoare, roți dințate, circuite electronice, difuzoare audio, acumulatoare, poduri, clădiri etc.

Fără integrale nu pot funcționa o mulțime de aparate și procese tehnologice. De exemplu un termostat are nevoie de integrală (termostatele fără integrală au o abatere sistematică de la valoarea setată), fabricile de iaurt, bere, medicamente etc. își calculează timpii de prelucrare prin integrale etc.

Fără integrale nu putem înțelege o mulțime de fenomene. De exemplu nu putem înțelege fenomenele de conducție termică, evoluția populațiilor de animale și plante, funcționarea laserilor, fenomene economice și financiare, mișcarea planetelor etc.

Fără integrale nu putem calcula valori de importanță practică majoră. De exemplu nu se pot face previziuni meteo, nu se pot stabili doze de medicamente etc.

Se poate supraviețui și fără integrale, dovadă că omul a trăit pînă recent fără, dar în ziua de azi ar însemna un uriaș pas înapoi pentru civilizație.

Expert (12.9k puncte)
0 0
Frumos raspuns, @ claudiu se vede ca inca esti la scoala si anumite materii iti dau batai de cap, cu totii ne-am razvratit de ce invatam anumite lucruri care ni se pareau neimportante, sau total aiurea, cu varsta o sa vezi ca te  ajuta la dezvoltarea gandirii.  Fiecare om are o cultura generala de care este mandru la un moment dat si o mare parte a acestei culturi provine din scoala.
0 0
eu nu sunt deloc razvratit pe cum crezi, matematica e o materie care dintotdeauna m-a atras. Eram doar curios sa aflu la ce ajuta. Parerea mea e ca profesorii se axeaza prea mult pe predat si prea putin pe explicarea utilitatii celor predate, ceea ce ar face orele mult mai interesante, parerea mea.
0 0
adevarul este ca nu prea mai sunt profesori care sa predea din placere. Cei mai multi o fac mecanic. Pt majoritatea este un serviciu, la care se duc isi desfasoara activitatea stabilita pe ziua respectiva si pleaca fara sa intereseze daca a inteles cineva ceva sau nu.

Si mie mi-a placut matematica foarte mult, pana m-am izbit de cea de la facultate, care chiar m-a scarbit.
0 0
Claudiu are dreptate, materiile sînt organizate și predate prost și elevii sînt nevoiți să găsească singuri valoarea cunoștințelor pe care le acumulează. Și mulți elevi trec prin școală fără să descopere cît de interesante sînt de fapt lucrurile pe care le învață fără plăcere.

Calculul integral și cel diferențial sînt printre invențiile cele mai mari ale matematicii, cu efecte profunde asupra dezvoltării științelor. După ce le înveți, constați că integrale și derivate sînt în viața noastră la tot pasul. De exemplu cînd încălzești apa ca să fierbi un ou, temperatura curentă a apei este o integrală a puterii calorice a flăcării. Cînd apeși pedala de frînă a mașinii ceea ce controlezi este accelerația, adică derivata vitezei și derivata a doua a poziției axiale pe drum. Asta înseamnă că atunci cînd oprești mașina la o intersecție rezolvi în mod inconștient o integrală de ordinul doi. La fel și cînd accelerezi. Apoi unghiul cu care rotești volanul este proporțional cu curbura traiectoriei, care la rîndul ei e derivata a doua a poziției transversale pe drum, deci cînd îți menții poziția pe mijlocul unei benzi de circulație faci în mod inconștient o integrală de ordinul doi. Și așa mai departe. Viața e plină de integrale.
...