Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

6 plusuri 2 minusuri
937 vizualizari

In univers orice eveniment de probabilitate mai mare ca 0 este posibil de a se realiza undeva. Sau altfel spus, tot ceea ce este posibil, se produce. De exemplu e posibil ca undeva sa existe un dublu al Universului nostru care sa fie POPULAT TOT DE NOI?

@Dailybreaker:Bineinteles ca ma refer la o copie fizica a noastra dar cu alt Ego.Nu cred ca e posibil sa existe si aceeasi personalitate.

Junior (435 puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Cand spui "sa existam" te referi la noi? La Eul individual al fiecaruia sau la o copie fizica a noastra dar cu alt Ego, "alt nucleu al personalitatii"?
Te intreb asta, deoarece Eul tau nu exista in dublu exemplar din moment ce TU nu simti asta. Ca sa existe simultan in doua Universuri TU ar trebui sa simti ca existi in doua universuri, ceea ce nu cred ca e cazul.
In ce priveste o copie a ta, dar cu alt Ego, este posibil sa existe insa nu i-as vedea sensul din moment ce Ego-urile sunt diferite.
Folosesc aici termenul freudian Ego pentru a nu ma intinde in explicatii legate de personalitate, individualitate, etc, dar cred ca ai inteles la ce ma refer.
0 0
Este normal ca nu suntem limitati la aceasta "viata"(daca se poate numi asa) din moment ce existam in toate planurile simultan, dar pentru a concepe acest lucru ar trebui aprofundata insasi natura existentei noastre studiata in profunzime de fiecare in parte pentru o mai buna intelegere a sinelui exact cum evidentiaza si dailybreaker. A nu te confunda cu ego-ul este primu pas in realizarea adevaratei identitati.
Dar cu toate astea, in infinitatea posibilitatilor daca atomii care compun Universul nostru exista interconectati cu cei din alte Universuri paralele prin inseparabilitate cuantica atunci putem regasi o "copie" a tot ceea ce exista doar manifestata altfel.
0 0
O copie fizica dar cu alt Ego e posibil sa existe daca vorbim in termeni probabilistici. Dar atata timp cat sinele tau nu poate experimenta, nu poate controla, nu poate simti cele doua existente nu cred ca are vreo importanta pentru tine daca mai exista o copie a ta sau nu.
Sunt o multime de teorii legate de universurile paralele in care se spune ca e posibil ca noi sa avem dubluri ale noastre care traiesc simultan cu noi in universuri paralele.
Si in aceste teorii apare aceasi problema a Eului care e unic si nu se poate simti pe sine in dublu exemplar.
In plus, daca vorbim de universuri paralele trebuie sa presupunem ca ele nu au nimic in comun. Nici spatiul si nici timpul nu sunt aceleasi. Atunci cum putem vorbi de simultan sau "in acelasi timp" daca timpul este altul in fiecare univers?
Daca timpul ar fi acelasi in universurile paralele, ele nu ar mai fi paralele ci s-ar intrepatrunde cel putin in ce priveste timpul.

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

NU. Nu numai pentru că posibilitatea nu comportă obligativitate ci şi pentru că dinamismul universului conduce la nenumărate soluţii. Altfel spus, existăm pentru că există această posibilitate dar şi pentru că numai anumite condiţii produc acestă existenţă. Deşi "infinitatea" posibilităţilor universului pare nemărginită sunt condiţii speciale ce "nasc" viaţa, evoluţia, conştiinţa. În realitate suntem doar o consecinţă capabilă de conştiinţă de sine, atribut cu care înzestrăm existenţa. Preferăm să mai existe şi alcineva, altceva sau altundeva pentru că odată cu conştiinţa de sine am căpătat şi înţelegerea inutilităţii ei, lucru ce ne disperă.

Cum putem "presupune" existenţa unor copii fidele ale noastre, putem presupune şi existenţa unor copii mai puţin fidele, ba chiar inexistenţa unor asemenea copii. Plus că nici măcar nu suntem identici în timp. Deşi creierul nostru este dezvoltat pentru a concepe sinele ca fiind acelaşi (din considerente de supravieţuire), realitatea este că nu suntem (procese biochimice).  Mai repede gândesc universul ca fiind locul unde unele situaţii pot fi posibile. "tot ceea ce este posibil, se produce" nu este corect. Ar trebui spus "se poate produce".

Copii fidele (ADN) există fără a ne deplasa până în cealaltă parte a universului, gemenii, de exemplu. Dar nici acestea nu sunt fidele decât superficial, experienţele lor (fizice, chimice, biologice etc) fiind diferite. Sunt, probabil, "identici" doar în momentul primei diviziuni celulare.

Viaţa, inteligenţa, conştiinţa de sine în altă parte a universului? Probabil, dar nu obligatoriu. 

Junior (1.3k puncte)
...