Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

6 plusuri 3 minusuri
1.7k vizualizari
Adam si Eva au avut copii ,cum sa inmultit omul mai departe?Nu cumva avand relatii intre rude

/
Novice (245 puncte) in categoria Religie
0 0
Adam si eva nu sunt personaje ci metafore pentru concepte mult mai profunde... o interpretare ad litteram nu e mai obiectiva(doar eronata) si nu ne ajuta sa intelegem mai bine ci ne introduce intr-o stare si mai avansata de confuzie.
0 0
Poate ne spui si despre ce metafore e vorba, ca eu cand am citit biblia (si nu o data) nu mi s-a parut nimic metaforic p'acolea

5 Raspunsuri

6 plusuri 2 minusuri
Salut, intr-adevar ca procreerea s-a produs intre frati si rude, daca este sa ne luam dupa Biblie. Dumnezeu nu a interzis casatoria intre membrii familiilor atata timp cat nu existau suficienti oameni incat acest tip de casatorie nu mai era necesar. Vezi Levitic 18:6.

Incestul conduce la anomalii genetice deoarece acele persoane au caracteristici genetice similare.
Junior (1.2k puncte)
3 plusuri 2 minusuri
In cronologia Biblică Dumnezeu a dat legi care interzic incestul numai după ieşirea poporului evreu din Egipt.

Copii lui Adam şi ai Evei erau încăsuficient de perfecţi pentru ca copii lor să nu aibă malformaţii din cauza consangvinaţiei. Cu trecerea timpului oamenii deveniind din ce în ce mai inperfecţi au trebut date legi ca oamenii să nu aibă de suferit din cauza incestului .

În cărţile biblice EXODUL , LEVITICUL ,NUMERII şi DEUTERONOM  sunt o grămadă de legi care dacă erau respectate îi scăpau pe evrei de tot felul de probleme.
Junior (632 puncte)
0 0
ba ma lasi dumnezeu nu a dat niciodata nici o lege nu mai vb prostii.....a fost omul din totdeauna sa le dea... ca si in zilele noastre de altfel...ce e cu voi ati inceput sa mergeti pe pereti...???
3 plusuri 2 minusuri
Biserica condamna foarte mute. Daca ar fi sa ne luam dupa biserica nu ar mai trebui sa facem nimic, ci doar sa ne rugam toata ziua la cer. Prosti sunt cei care ascult de biserica nu cei care fac regulile !
Senior (6.9k puncte)
0 0
deci tu esti pro incest?
2 plusuri 0 minusuri
biserica a aparut la 4000 de ani dupa adam si eva (odata cu crestinismul) si a introdus variante de raspuns derivate din religia iudaica si adaptate preferential..biblia insasi a suferit modificari si ajustari in timp ce clerul a devenit treptat o clasa sociala care isi apara pozitia..dar ca sa ne intoarcem la intrebare,versiunea ebraica sustine ca in timp ca adam si eva aveau pe cain,abel si pe set,pe pamant mai existau si alti oameni..care aveau putin de-a face cu mica familie de evrei ..asta pentru ca avem 2 situatii creatzioniste- prima este inclusa in opera lui dumnezeu de 7 zile cand oamenii sunt binecuvantati sa se nesca si sa se multiplice , a doua este crearea  lui adam din lut
Novice (109 puncte)
1 plus 0 minusuri
In geneza sunt date niste informatii despre urmasii imediati a lui Adam si Eva, care sugereaza clar incestul. DACA e sa luam de buna informatia din biblie, fara sa aberam metaforic fara nici o noima, nici nu avea cum sa fie altfel. Metaforele incearca doar sa dilueze aceste informatii, sa le slefuiasca pana sa ajunga sa para altceva decat sunt, sa fie convenabile doctrinelor cunoscute.
Experimentat (3.1k puncte)
...