Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 5 minusuri
2.9k vizualizari
Am citit pe descopera.ro ca in mai multe experimente facute dupa ce omul moare greutatea corpului uman a scazut cu FIX 21 GRAME indiferent ca omul a avut 100 de kg sau 50 de kg.E cam straniu.Ce parere aveti?
Junior (435 puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Foarte interesanta intrebarea, presupun ca pierdem din fluide in momentul respectiv.
0 0
Sfat: nu mai citi pe Descopera.ro! Este un site gen CanCan care este interesat de banii adusi, nu de corectitudinea articolelor. Exista si cateva articole bune acolo, dar daca nu stii sa le alegi, mai bine nu-l urmari. Sau urmareste-l dar cu un ochi foarte critic.

2 Raspunsuri

9 plusuri 3 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Legende urbane, draga Best !

Povestea pleaca de la un obscur experiment efectuat de un anume dr. Duncan MacDougall din Massachuttes tocmai in 1907 !!! Cica a cantarit sase persoane inainte si dupa moarte si ar fi observat diferente la cantar intre 11 si 42 de grame (deci 21 era o medie !).

In acelasi timp a cantarit si sase caini (probabil i-a omorat cu mana lui, nenorocitul !) si n-a observat nicio diferenta de gramaj. De aici a rezultat concluzia pe care o si astepta - oamenii au suflet (calator) si cainii nu ! Sa mori de ras, nu alta !smiley Si ca sa fie si mai caraghios, DE FAPT NUMAI UNUL DIN 6  a respectat "reteta" !  

http://www.abc.net.au/science/articles/2004/05/13/1105956.htm?site=science/greatmomentsinscience

Sunt convins ca daca repeta experimentul cu sase negrii, nici astia nu aveau suflet, asa era stabilit prin statele sudiste la vremea aceea !

Bineinteles ca ideea a fost speculata de mass-media, fiind preluata atunci de New York Times si in zilele noastre de Hollywood, in filmul numit chiar asa: "21 grams".

Dar noi suntem oameni seriosi, nu-i asa ?

Senior (8.7k puncte)
0 0
Salut Bosonule !

Interesante explicatiile tale fiziologice, dar parca nu prea imi vine a crede ca in momentul mortii se produce o crestere brusca a temperaturii corporale cum zici tu (probabil ca citezi de pe undeva).
Spun asta pentru ca mi-am tinut in brate pana la sfarsit un unchi si pe draga mea bunica.. In ambele cazuri saracii de ei au sfarsit la fel, cu tensiunea din ce in ce mai mica si pielea din ce in ce mai rece.. Apoi o ultima bataie a inimii.. si apoi racirea definitiva.

Nici cantitatile de transpiratie nu cred sa fie asa mari.. sa transpiri in momentul mortii, subit, 21 de grame de apa ? Mi se pare prea mult..
8 plusuri 2 minusuri
Best, ai citit tu pe descopera.ro? Asta-i sursă? Terminaţii aia sunt nişte senzaţionalişti, care nu urmăresc decât profitul. Ţi se pare că e site de ştiinţă descopera.ro?

Dacă vrei să spui că alea 21 de grame reprezintă sufletul, las-o moartă! Asta-i din seria de stupidităţi pe care le găseseşti în orice berărie, când băieţii care nu citesc decât etichete de sticle se apucă de discutat filozofie.
Senior (11.9k puncte)
...