Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Vf. folderul Spam după înregistrare.
Pune o întrebare

Newsletter


3.6k intrebari

6.7k raspunsuri

15.3k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 1 minus
4.7k vizualizari
Ce anume face acea parte dintr-o arma (amortizorul) astfel incat acel 'bang' al impuscaturii sa nu se mai auda?
Experimentat (3.5k puncte) in categoria Diverse
0 0
De fapt cred ca raspunsul corect este un pic diferit de cel furnizat de Iosif. Glontul este expulzat din teava in urma arderii pulberii cartusului, exploziei generate de aceasta ardere si impigerii glontului de catre gazul generat astfel. Aceasta presiune uriasa este preluata practic de catre amortizor, care este un fel de camera de refugiu pentru gazul din teava. Amortizorul preia o parte din gaze, asa ca cele care mai ies pe gaura tevii sunt suficient de lipsite de putere pentru a mai face mare zgomot. Cam asta e principiul, dupa cate am citit.
0 0
Aerul nui gaz? Daca in amortizor ar exista toleranta intre glont si pereti atunci sunetul s-ar propaga prin aer. Tu vorbesti de echilibrarea presiunii pentru a evita o mica explozie.
0 0
Sunt de citit primele paragrafe din acest articol: http://science.howstuffworks.com/question112.htm pentru lamuriri.

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Nu-i bun raspunsul pe care l-am dat anterior motiv pentru care l-am si ascuns. L-am intrebat pe fratele meu si mi-a zis ca prin amortizor glontul trece perfect lipit de pereti ceea ce nu da voie sunetului sa se propage cu aceeasi intensitate. A zis ca fara amortizor, intre glont si peretii tevei exista o toleranta care impiedica frecarea, in acest caz sunetul iesind cu toata intensitatea. Amortizorul se foloseste doar pentru distante mici (pentru ca frecarea impiedica glontul sa aibe viteza), daca vrei sa tragi la distanta mare iei jos amortizorul.
Experimentat (1.7k puncte)
selectat de
1 plus 7 minusuri
Salut.

Se aplica reducerea sunetului si chiar mai nou americanii folosesc prin amortizor excluderea flacarei de la gura tevii pustii astfel incit lunetistul sa nu fie detectat.PA
Junior (435 puncte)
0 0
prin raspunsul asta nu mi-ai explicat absolut nimic :))
0 0
Asa este. TheBest este baiat destept, dar a intrat intr-o cursa fara sens a punctelor. Scrie ca sa se afle in treaba, in loc sa dea raspunsuri serioase. Pacat.
...