Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 1 minus
2.0k vizualizari
Procesul viaţă-moarte este unul autodistructiv şi fără sens- „Ne naştem ca să murim!”. Unii oameni conştientizează moartea şi sunt înspăimântati iar altii o accepta.Ce este moartea?
Junior (435 puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Moartea reprezinta doar un nou inceput intrucat energia nu poate fi distrusa doar transformata. Noi reprezentam ENERGIE sub forma spirituala, concept filozofic care aparent ii depaseste pe multi. Faptul ca noi avem CORP se datoreaza exteriorizarii esentei care sta la baza oricarui lucru din univers(cum ai observat, materia are cea mai mica pondere in infinitate).
Practic ceea ce numim azi realitate nu este nimic mai mult decat proiectia holografica a mintii fiecaruia in timp si spatiu datorita materializarii energiei.
Cu toate acestea, iluzia are un termen limitat intrucat nu se poate autosustine, astfel la sfarsitul vietii avem sansa sa ne amintim cine suntem cu adevarat sau sa mai dam o tura...
Moartea e un proces natural dar oamenii nu constientizeaza asta si datorita fricii evita subiectul, apeleaza la diverse ritualuri pagane si fac mare drama cand o cunostinta moare.
Nu mi-as face probleme, mai devreme sau mai tarziu toti afla ce e dupa moartea aparenta, si anume ca nu exista asa ceva.

3 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Salut Best !

Ce cauta "moartea" la capitolul Filozofie ? Moartea, ca si fenomen caracteristic organismelor vii sta in mod sigur la capitolul Biologie - chiar daca noua ne place filozofia... smiley. Si nu sunt de acord nici cu ce ai spus mai departe, moartea nu este un proces autodistructiv ci unul constructiv. Pe de alta parte, avem inoculat instinctul autoconservarii, este firesc sa ne temem. Dar o constientizare a fenomenului ar trebui sa ne elibereze de aceasta teama ancestrala, nu conteaza ca murim, conteaza cum traim ! De asemenea, conteaza sa ne indeplinim rolul biologic - sa transmitem informatiile mai departe (biologice si tehnologice).

Mie lucrurile imi sunt foarte clare:

- N-as vorbi despre moarte, ci despre durata vietii si respectiv sfarsitul ei !

- Evolutia a ales o solutie care presupune generatii succesive din ce in ce mai bine adaptate la mediu. Dar generatiile anterioare trebuie sa dispara, pentru ca ele concureaza generatiile noi ! Deci moartea este obligatorie in lumea biologica, non-tehnologica.

- Evolutia a stabilit strategia: ori durata lunga a vietii si putini urmasi, ori durata scurta a vietii si foarte multi urmasi - este limpede ca este un fenomen ghidat si necesar.

Interesant este ca in etapa evolutiva pe care o parcurgem noi Oamenii, alegerile naturii sunt pe sfarsite, deciziile noastre constiente primeaza (si scutiti-ma cu arbitrul ala !). Daca astazi decid cand sa mor, ca maine vom decide sa traim mai mult decat a intentionat mecanismul evolutiv, iar poimaine vom trai vesnic in corpurile noastre de metal si plastic. Sa nu ziceti ca nu v-am spus !smiley

La capitolul Filozofie in relatia cu moartea putem sa discutam altceva mai interesant, de pilda despre eutanasia umana - moarte la cerere !

Senior (8.7k puncte)
0 0
Nu ai inteles conotatia intrebarii... nu degeaba e incadrata la filozofie.
0 0
@Truth:filozofie-psihologie si nu corpul uman.Moartea nu este un proces autodistructiv ci unul constructiv-unde ai auzit ASTA-LA JETIX SAU LA RESOU(Sa ma scuzi de expresie).Nu conteaza ca murim, conteaza cum traim !-IARASI MA FACI SA I-TI SPUN CA AI O PERDEA PE OCHI SI NU SUNTEM PE ACEIASI LUNGIME DE UNDA.Suntem cumva obligati sa murim sau ne putem depasi conditia pe viitor?PA
0 0
Ca sa vorbim de moarte in sens filozofic si referindu-ne la uman, plecam de la ce inseamna moartea in general, biologic. De aici raspunsul lui Truth. Iar din punct de vedere filozofic, moartea capata o serie intreaga de sensuri, in functie de perceptia individuala a fiecaruia.
1 plus 4 minusuri
moartea este opusul vietii

viu -activ     mort -inactiv

Creatorul nu a creat fiinţele inteligente pentru a murii insă le-a conştientizat de moarte.
Junior (632 puncte)
0 0
nu am inteles , cine este acest creator ? Ce a creat el mai exact?
0 0
Perfect de acord, respect.
0 0
Salut Bosonule !

Ei, aici ai zbarcit-o !:)) Reciclarea nu este un scop al mortii - este doar o consecinta. Exista milioane de exemple ca reziduurile sunt toxice vietii, nici vorba de vreo intentie in sensul acesta - reciclarea de care vorbesti este un proces chimic care se produce sau nu functie de conditii, si nu are nimic intentional.

Inca o data constat cu regret ca esti tentat de ezoterism - esti varul lui Iahim. Nu exista dovezi pentru afirmatiile tale, asa cum nu exista pentru afirmatiile lui Iahim !
0 0
Dovezile sunt in tot ceea ce exista numai ca nu ti le pune nimeni pe tava intrucat EVOLUTIA vine din interior...
0 0
Tu singur mai sus ai afirmat ca ai spus acelasi lucru ca si Iahim - deci nu vad de ce te-ar deranja ca ti-am spus ca esti tentat de ezoterism ! Nu este nicio problema ! Mai sunt cativa pe aici care sunt agnostici sau creationisti. Sa fie sanatosi si ei ! :)

Ce sa intelegem din "natura creaza mereu forme noi dand iluzia ca exista materie." ?
0 0
De ce gandesti ca procesul viata-moarte e unul de reciclare???Ce legatura are cu moartea?Ai auzit de cineva care s-a intors din moarte?(Adica s-a reciclat cum spui tu).Nu mai aberati.Am pus o intrebare extrem de interesanta si am si incadrat-o la filozofie-psihologie.
0 0
Asexe:Cati ani ai ca esti cam depasit de subiect.Aici discutam in afara de GOD.No GOD allowed.
4 plusuri 0 minusuri
Din punctul meu de vedere, moartea este conditia evolutiei.
Experimentat (2.6k puncte)
0 0
De acord, Gabriela !
0 0
Moartea este conditia evolutiei-De acord pana la momentul in care vom dobindi nemurirea si deocamdata nu trageti concluzii pripite.
0 0
Best, ma refeream la moarte in general, nu doar la oameni. Si apoi, daca vom dobandi nemurirea vreodata, de unde stim daca vom mai evolua? Plus ca pentru noi, ca specie inteligenta, e un caz special.

Boson, ma apucasem sa argumentez si-am sters, mi s-a parut ca am spus tot ce era de spus cu doar o propozitie. Si asa i-am si lasat placerea lui Truth sa dezvolte ulterior ideea de evolutie prin aparitia noilor generatii. :)
...