Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 1 minus
28.0k vizualizari
Din ce este făcut plasticul? Vreau să ştiu asta pentru că majoritatea lucrurilor sunt făcute din plastic. Aş vrea să ştiu din ce sunt cu adevărat făcute.
Novice (336 puncte) in categoria Tehnologie
0 0
Ma bucur ca la varsta ta esti interesat de astfel de subiecte.Iti doresc succes pe viitor.pa

2 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

 

Desi inventat abia in 1980 de Alexander Parkes, plasticul a fost folosit pe scara larga in ultimele decenii. In prezent exista aproximativ 40 de tipuri de plastic, fiecare cu o compozitie chimica si proprietati diferite care le fac potrivite pentru o anumita utilizare.

Plasticul este fabricat din petrol, benzina si carbune. Cea mai mare parte din materialele folosite pentru fabricarea plasticului provin din reziduurile rafinarii petrolului, care altfel ar fi arse sau irosite. Putem spune ca prin fabricarea plasticului nu facem altceva decat sa utilizam niste resurse care in mod normal le-am risipi.

Senior (6.9k puncte)
0 0
Plasticul NU a fost inventat în 1980, ci cu mai bine de un secol înainte. A scris unul cîndva o prostie și apoi o copiază toți, fără măcar să se mire un picuț și să verifice. Chiar nu a văzut nimeni mingi de pingpong, păpuși, nasturi, filme fotografice, discuri de patefon, mînere de cuțit, rame de ochelari, izolații de cabluri sau alte obiecte din plastic făcute înainte de 1980?!

Apoi cele „40” de tipuri de plastic ies 40 numai dacă le îngrămădești la greu pe grupe, că ele sînt de fapt muuult mai multe.
3 plusuri 0 minusuri

Vlad, termenul corect este MASE PLASTICE. Observi ca este un cuvant compus, pur si simplu este vorba de o CATEGORIE LARGA DE MATERIALE  care au proprietati plastice (foarte multe si diferite)- vezi definitia din dictionar.

Exista o sumedenie de tipuri de materiale plastice, toate provenind din chimia organica. La baza, aproape toate au masele plastice sunt derivati petrolieri.

Senior (8.7k puncte)
...