Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Contul se valideaza de admin in cel mult 24 de ore.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
370 vizualizari
Stim ca Terra se invarte in jurul Soarelui cu o anumita viteza, nesemnificativa.

Soarele la randul lui se invarte in jurul Galaxiei cu 220km/s   (din asta sa inteleg ca daca mergi prin sistemul solar e ca si cum ai merge printr-un tren ce se deplaseaza cu o anumita viteza.

 

Apoi stim ca galaxia circula prin univers cu 6100 km/s  (din asta reiese ca daca iesi din sistemul solar pe langa viteza ta de deplasare se va mai adauga si viteza galaxiei.

Dar daca iesi din galaxie in sens opus fata de deplasarea ei te vei indeparta mai repede de ea, vei mai fi in stare sa ajungi inapoi in campul gravitational al acesteia ?     Sau daca iesi si din galaxie vei avea o viteza de portanta a clusterului din care face parte galaxia ?
Senior (6.9k puncte) in categoria Terra-Univers

3 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
In afara campului gravitational ne vom deplasa mai repede datorita liniaritatii spatiu-timpului. Valoarea de deplasare a galaxiei nu-i valabila si pentru un observator extern.
Experimentat (1.7k puncte)
2 plusuri 2 minusuri
Salut adet. Salut prieteni.

Ce bine ar fi daca ar fi asa simplu precum spui tu Adet.NU AI CUM sa te deplasezi in sens opus galaxiei.Galaxia atrage tot ce face parte din ea in acelasi sens cu sensul ei de deplasare.Ca sa te deplasezi in sens opus fata de directia in care se roteste galaxia ai nevoie de o energie inimaginabila.PA
Junior (435 puncte)
0 0
hmmm nush ce sa zic, dar atata timp cat te poti deplasa lejer prin galaxie cu doar un impuls vrei sa zici cand ajungi la granita ei nu mai poti inainta ?

In ultima perioada prea multe descoperiri si prea multe teorii sau facut, incat ne depaseste universul.
1 plus 1 minus

eu cred ca nu e asa de simplu pentru ca galaxia nu are o miscare atat de lineara precum spui tu(nu stiu de unde ai informatiile dar nimic in univers nu are o miscare lineara)totul se misca in cercuri de asta si notiunea de infinit...cu vitezele la care reusim sa calatorim la ora actuala nu o sa ajungem niciodata nicaeri doar o sa ramanem pe loc(raportat la galaxie evident)sa calatorim intradevar ar trebui sa depasim vitezele de miscare ale galaxiilor inconjuratoare...(asta e o parere foarte rudimentara intrucat nu sunt nici fizician si nici astrolog)

Novice (146 puncte)
0 0
acesta e unul din articolele in care se spune ca si galaxia calatoreste prin univers.
http://www.descopera.ro/dnews/4065763-incotro-se-indreapta-calea-lactee-cu-22-milioane-kilometri-pe-ora

Oricum se stia ca nimic nu sta fix in univers. Si nici nu putem cartografia universul decat din punctul de vedere ca reper  sistemul nostru solar.
0 0
Marius, raspunsul meu l-ai perceput in stil clasic, al miscarilor mecanicii clasice...... Citeste teoriile relativitatii ale lui Enstein. Deformarea spatiu-timpului e o viziune geometrica, doar pentru ca cerebelul sa asimileze datele.....
...