Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 1 minus
397 vizualizari
legata de un raspuns la: Voi stiti cine e Joseph Kony?
Junior (575 puncte) in categoria Diverse
0 0
Vă rugăm să faceţi efortul de a pune semnele de punctuaţie, ca ceea ce scrieţi să fie inteligibil. Bănuiesc că doriţi să şi fiţi înţeles atunci când întrebaţi ceva.
0 0
Nu, acestea ne sunt doar inoculate de societate apoi pretinse ca fiind natura umana... Doar o scuza penibila pentru absenta fiecaruia.
Ceea ce ai observat se numeste EGO si reprezinta disocierea fiecaruia fata de lumea ce il inconjoara care se manifesta prin absenta iubirii. Astfel acestia aleg sa traiasca in frica iluzorie care ii face si mai susceptibili controlului mental.

2 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri

Buna dimineata !

Exista o explicatie simpla si obiectiva pentru comportamentul uman, nu trebuie decat sa privim in jur, de pilda spre cimpanzei - verii nostrii cu care impartim 99,6% din gene:

- Traiesc in grupuri mici, in care unul este sigur seful, urmat de o ierarhie bine stabilita, iar periodic au loc lupte pentru pozitia de lider. 

- Femelele isi apara cu disperare puii, indraznind sa infrunte si masculul alfa;

-Cand intalnesc alt grup, au loc batalii sangeroase pentru resurse, si nu ezita sa-si omoare semenul cu cruzime, folosind unelte (sic !).

- Inteleg ce este moartea si au instinct de conservare;

- Vocifereaza cu putere cand vor sa-si impuna opinia, femelele nu sunt fidele si curteaza masculul cel mai dotat, etc, etc.

Cimpanzeii si oamenii s-au diferentiat acum 5.000.000. Oamenii au iesit din pesteri abia acum 4-5.000 ani. Ultima ardere pe rug a avut loc acum vreo 150 de ani. In Romania 60% din cetateni cred in deochi. Ce PRETENTII avem de la "umanitate" ? Are doar o SPOIALA de "CIVILIZATIE" ! Iar aceasta civilizatie dispare brusc cand vine vorba de interesele personale. Si este firesc sa fie asa privind la scara biologica. 

De aici se intrevede si solutia: suficiente resurse pentru toti, altfel caracterele animalice ale omului isi vor face simtita imediat prezenta ! Dar aici este si problema: repartizarea acestor resurse. Pentru ca Om fiind, n-o sa vreau sa-mi scada mie si copiilor mei nivelul de trai ca sa ajut un strain. Si nu voi vota un lider care ar face asta - ca doar e democratie, vocea celor multi dicteaza ! 

Intr-o intrebare anterioara v-am propus un experiment mintal - sa descriem un scenariu al prabusirii "civilizatiei" in caz de cataclism, avand ca pretext filmul "The mist". N-am starnit prea mare interes, dar ideea este ca ne-am intoarce la starea de animal feroce in competitie pentru resurse EXTREM DE REPEDE ! Chiar si de maine !

Concluzia: Trebuie sa recunoastem aceasta stare de lucruri si sa plecam din acest punct, fara iluzii spiritualiste. Ori trebuie sa producem resurse suficiente pentru toti oamenii, ori trebuie sa le redistribuim mai echitabil.  Trebuie sa traim mai economicos, trebuie regandit sistemul capitalist bazat pe consum permanent crescator, ceva de genul "capitalismului cu fata umana".

PS: Ar fi o cale de ne solidariza, sa demonstram oamenilor interesul nostru comun ca specie, dar asta nu se va intampla prea curand daca nu ne baga ceva/cineva "sula-n coaste". Altfel nu va merge, cu toate religiile, umanismul, socialismul, etc - pana la urma nevoile primare sunt la baza piramidei, si daca nu sunt satisfacute acelea, omul nu ridica ochii peste gard decat la capra vecinului !smiley

Senior (8.7k puncte)
0 0
Cunosti primatele destul de bine dar ai ratat acel 0.04%(cum zici tu) care ne face OAMENI.
Caracteristicile prezentate de tine reprezinta instincte animalice pe care toti le avem dar putini le controleaza. Ba mai mult, se promoveaza...(exact asta faci si tu)
"Oamenii au iesit din pesteri abia acum 4-5.000 ani."

"democratie, vocea celor multi dicteaza" si daca abereaza?
Ignoranta in care se cufunda omenirea e si cauza manipularii, masele fiind usor controlate.
0 plusuri 0 minusuri
Ramasite ale instinctelor ancestrale si animalice.
Experimentat (3.3k puncte)
...