Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 3 minusuri
2.8k vizualizari
Dacă am lua de bună povestea din Biblie, cum că Iisus Cristos l-ar fi avut ca tată direct pe Dumnezeu, cum ar fi arătat cromozomii lui Iisus, ştiind că cromozomii sunt formaţi din perechi de câte doi, unul de la mamă şi unul de la ... Tatăl ;)
Junior (904 puncte) in categoria Diverse
0 0
Stiu eu ! Stiu eu !

Spre deosebire de cromozomii muritorilor de rand care au forma de "X", cromozomii lui Isus aveau forma de cruce ! Nu credeti ? Atunci gasiti cadavrul lui Isus si faceti-i analiza !

Solutie alternativa: controlati-i la cromozomi pe Adam si pe Eva, barim astia nu s-au ridicat la cer ...
0 0
Vrei sa zici: daca am lua de buna versiunea acceptata de biserica despre povestea din biblie...am ajunge idoctrinati rau.
Ceea ce a ajuns sa fie numit isus si cristos sunt 2 concepte total diferite.
Acum nici nu are rost sa ne intrebam daca acest personaj chiar a mers pe pamant din moment ce nu exista dovezi ale existentei sale.(spre deosebire de alti magi ai vremii in momentul in care se presupune ca s-ar fi incarnat).
Nici adam si eva nu reprezinta persoane ci concepte mult mai profunde care doar au fost interpretate gresit.
0 0
Iahime, pune mana si mai citeste, ca sunt o gramada de dovezi istorice care afirma existenta "personajului" numit Isus... Si te previn: sa nu imi ceri sa ti le caut eu, ca nu am de gand s-o fac! Daca tot vrei certitudini, intai verifica-ti ideile si pe urma transforma-le in certitudini... ;)
0 0
"dovezi istorice" mai mult religioase decat obiective ?

Documentele istorice nu sunt dovezi concludente...

3 Raspunsuri

4 plusuri 2 minusuri
Mi se pare destul de josnica aceasta promovare a lui isus. ce a facut omu asta ca sa merite sa existe icoane cu el in toate institutiile publice din lume si in toate casele oamenilor ? asta pt ca a inviat un om din morti si a mai redat vederea la inca cativa ??.  In ziua de azi un doctor face cateva zeci de mii de operatii salvand tot pe atatea vieti.  Mai degraba as tine o poza cu Eminescu in perete decat una cu isus. Cel putin de la Eminescu am ramas cu ceva.

Asta cu salvarea de pacatul stramosesc mi se pare cea mai mare aberatie posibila. Cu ce sunt eu devina ca a gresit un stramos de-al meu, (asta daca a existat) Cica a venit isus sa ne salveze pacatele, ce pacate ? Pacatele care nu le-am comis ? Eu sper din tot sufletul ca in cel mult 100 de ani sa nu mai existe nimic legat de biserica si aceste instututii pline de minciuni gogonate !
Senior (6.9k puncte)
1 0
Salut !

Am vazut recent un reportaj bun pe un canal stiintific, pe tema Isus. Pe vremea aceea erau destui profeti care bateau campii, dar Isus ar fi fost mai dibaci pentru ca ar fi venit cu niste inovatii:

1. Promitea rasturnarea ordinii sociale, atragand astfel multimile sarace si inculte din vremea aceea (peste 90% din populatie abia subzista). Va amintiti "Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor" !
Asta are priza grozav si in zilele noastre !

2. Una din principalele activitati alaturi de apostoli (marea majoritate pescari atat de saraci incat nici barcile si navoadele nu erau ale lor, ci ale patronului) era cea de tamaduire - care consta mare parte doar in suport emotional, isi imaginau ca daca i-a atins un "om sfant" au scapat de boala. Este exact ce se intampla si in zilele noastre, mii de oameni se inghesuie la agheasma si moaste in ideea unui insanatosiri PE GRATIS !

3. Spre deosebire de alti "oameni sfinti" care locuiau in barlogurile lor si nu se deplasau, Isus cu gasca colinda intreg tinutul, iar apostolii au perindat continente.

Este posibil sa se fi adaugat un element insolit - in goana dupa faima, Isus ar fi anuntat el insusi soldatii romani (prin intermediul apostolului celui mai apropiat - Iuda) - asa cum descrie un text foarte vechi descoperit in anii din urma. Mai fusesera arestati si alti profeti si majoritatea scapasera cu niste bice pe spinare - dar faima lor crescuse brusc. Numai ca s-au amestecat autoritatile ecleziastice si au facut presiuni asupra lui Pilat sa-l condamne la moarte.

Este semnificativa si urmarea, in mod normal evreii erau ingropati, dar se pare ca n-a mai fost timp pana la apusul soarelui. Astfel, Isus a fost "depozitat" temporar intr-o grota cu intrarea blocata de o piatra. Nici vorba de vreo paza, romanii erau siguri ca odata mort, problema era rezolvata - asa procedau in toate cazurile !

Probabil ca ori cineva din familie, ori vreun adept i-a luat trupul si l-a ingropat dupa cum cereau datinile - ulterior Maria Magdalena ("prietena" lui) constatand lipsa cadavrului, probabil ca si ea dorea sa-l ingroape. Restul sunt povesti !
0 0
Cant am citit inceputul comentariului tau mi-a venit in minte "free Becali!" :)))
0 0
as rasspunde cu o intrebare    cum sa nascut    isus cristos
?
o alta intrebare    cine a fost  a doua femeie dupa eva??
 imi plac intrebarule si raspunsurile lui truth
0 0
Chiar este injositor sa te rogi unui presupus creator cand si acesta reprezinta o creatie la randul sau. Nimeni nu poate lua pacatele altcuiva asupra sa. (adet)

Nu exista documente care sa ateste existenta acestui personaj in carne si oase in vremea in care se considera ca a existat deci nu inteleg de unde ai scos toate aceste supozitii, truth...
"Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor" - nu mai interpreta ad litteram!
EVA NU ESTE O FEMEIE, sarpe...(Gheorghe Mihai Miron)
0 0
pai de nascut, cred k sa nascut prin vaginul mariei.
biblia explica detul de clar pt mine conceptia inaculata. cum o fi aratat ingerul, nu stiu, dar dk a fost lumina, asta genereaza radiatii, iar radiatiile sunt una dintre cauzele paternogenezei. s-ar putea k numai cromozomul y sa fi fost diferit de al mariei.
din pacate, intre ce a facut si a spus omul iisus si ceea ce ne spun clericii este foarte mare diferenta.
0 0
Si personajele astea exista pentru ca asa ne spune biblia?
Deci benzile desenate cu spider-man atesta existenta sa, nu?
0 0
eu cred k au existat aceste personaje, dar nu pt k apar prin biblie sau alte scrieri sub acest nume. poate pe iisus nici nu l-a chemat asa.mitul fecioarei si al nasterii fiului ei deosebit, e foarte raspandit la majoritatea popoarelor precrestine, si chiar dupa aceea.
si da, spiderman exista, poate k nu cu acele atributiuni k in desenele animate, ci din cauza curentului ce tinde sa devina o moda in unele tari, unde unii se cred supereroi, se costumeaza si tind sa traiasca k atare.
0 0
E chiar si la egipteni e prezenta aceeasi poveste plagiata peste tot.
PS: benzile cu spider man i-au creat exact cum biblia contureaza imaginea creatorului personificat si egoist.
1 plus 2 minusuri

Să considerăm că divinitatea este o conştiinţă superioară, atotcuprinzătoare, dar imaterială. Nu are masă, nu are energie. Aceste lucruri se pot evidenţia pe când evidenţierea divinităţii este peste puterile umane prin definiţie. Avem acces la revelarea acesteia, personal, dar nu la atingerea şi cuprinderea fizică a ei.. Deoarece nu are la îndemână (de fapt nu are nici mâini) posibilitatea de a deţine materie, Dumnezeu nu are nici ADN, deci nu are nici ce să transmită în mod concret, singura formulă fiind capacitatea de a interveni în materie, folosind ceea ce găseşte la faţa locului.

Această conştiinţă este totuşi raţională, odată ce existenţa generată de ea este inteligibilă. De altfel ştiinţa modernă a apărut din dorinţa de a justifica raţional existenţa divinităţii creştine: http://profudereligie.blogspot.ro/2011/12/stiinta-moderna-necesitate-teologica.html

Aşa încât putem presupune, motivat, că alegerea şi metoda însărcinării Fecioarei Maria s-a efectuat cu mult înainte de existenţa acesteia, odată ce Fiul a existat spiritual încă dintru-nceput, fiind parte şi totodată unitate cu Dumnezeu Tatăl şi Sfântul Duh. Singura formulă acceptabilă raţional este că sarcina Mariei a fost generată prin procese biologice "normale", extraordinare din punct de vedere a efectelor, dar evidenţiabile şi deci raţionale, inteligibile. Asta şi datorită faptului că divinitatea creştină are capacitatea cunoaşterii trans-temporale, ante-cunoscând ceea ce se va întâmpla cu omenirea, inclusiv cu structura genetică a indivizilor umani. Astfel că avea posibilitatea de a concepe un mecanism biologic de reproducere, înscris de la început în codul genetic al primilor oameni. Generaţi în concret de Dumnezeu, Adam şi Eva aveau înmagazinată formula ADN prin care organismul Fecioarei Maria să dea naştere Pruncului Iisus. De altfel ovulele deţinute de mamă sunt concepute, fizic, încă de pe vremea când este embrion, adică bunica deţine în uter corpul mamei ce generează ovulele din care se vor dezvolta viitorii nepoţi. La naştere mama are toate ovulele pe care le va elibera pe parcursul vieţii sale, gata programate. Aşa încât Imaculata Concepţie a avut loc cu mult înainte ca Fecioara Maria să se nască, pe vremea când era încă în uterul mamei sale, Sfânta Ana.

Dar cum era programat genetic corpul Fecioarei Maria? Să nu uităm că aceasta era fertilă şi a mai avut şi alţi copii (Matei 13:55,56).
În mod normal femeile au perechea de cromozomi sexuali XX, iar bărbaţii XY. În reproducere un ovul de la mamă ce deţine un singur cromozom sexual, X, se uneşte cu un spermatozoid de la tată ce are şi el un singur cromozom sexual. Dacă spermatozoidul are un cromozom X rezultă o fată (XX) şi dacă are cromozomul Y rezultă un băiat (XY). Numai că asta se întâmplă când există un contact între un ovul şi un spermatozoid. Dar de la Dumnezeu nu a venit nici un spermatozoid deoarece concepţia respectivă a fost imaculată. În acest caz a fost vorba de un fenomen asemănător clonării. Clonarea este un fenomen natural, nu numai microbii având această posibilitate, ci chiar unele insecte, păduchii de plante, de exemplu. În cazul în care programarea genetică divină făcea posibilă clonarea umană ambii cromozomi sexuali au fost ai mamei, respectiv XX.
Iisus Hristos a fost femeie.

Numai că Fecioara Maria a fost un caz special, preprogramat de divinitate, iar Iisus nu a fost copia fidelă a mamei sale. Avea aceasta anumite structuri extraordinare? Mai mulţi cromozomi, de exemplu? Există astfel de persoane. Aceştia au mai mulţi cromozomi sexuali devenind superfemei (XXX) sau hermafrodiţi (XXY). În cazul unei superfemei genetice organismul este feminin dar o eventuală clonare va da naştere tot unei femei, neexistând posibilitatea existenţei unui cromozom masculin Y.
Şi în acest caz Iisus Hristos a fost femeie.

Mai este o soluţie, în care Iisus Hristos să fie totuşi bărbat: Fecioara Maria a fost o persoană hermafrodită şi a reuşit o autofecundare.

Junior (1.3k puncte)
0 2
Domnule profesor, ce a fost zămislit în pântecul mamei a fost de la duhul sfânt, aceaşi forţă care a stat la baza existenţei tuturor lucrurilor, dar nu mă aştept sa crezi. Văzând cât de luminaţi sunteţi din punct de vedere stiintific, vreau totuşi sa i.mi lămuriţi şi mie o  întrebare mult mai simplă decât cea de faţă şi anume; a fost începutul existenţei dumneavoastră biologic o certitudine; s.a prevăzut cu acurateţe în sloboz existenţa dumneavoastră? Vă multumesc pentru un eventual răspuns.
0 0
Nu.
Existenţa noastră este complex condiţionată de evenimente atât de multiple şi diverse încât cu greu se pot trasa câteva direcţii majore. De la singurul spermatozoid ce a avut posibilitatea de a penetra membrana ovului, la momentul nidării în uter şi la impactul nutritiv şi hormonal necesar transformării individuale putem spune că suntem, la prima vedere, o întâmplare.
Dar că suntem aşa şi nu altfel nu mai este o întâmplare, ci o consecinţă a evenimentelor, unice, ce ne-au influenţat evoluţia, atât cea personală, cât şi cea a speciei din care facem parte.
Biologic suntem unici, dar asta nu înseamnă că suntem mai cu moţ decât alţii în sensul că merităm cine ştie ce avantaje. Suntem la acelaşi nivel cu bacteriile sau virusurile, doar că noi avem conştiinţa că această colonie de roboţei biologici ce ne construieşte e rezultatul unic şi spectaculos de irepetabil a selecţiei naturale prin miliarde şi miliarde de replicări a genomului ce codifică viaţa. Replicări uneori cu defecte, dar tocmai de asta capabile de progres. Natura ne-a eliminat dacă nu am fost competitivi. Noi, cei existenţi, suntem învingătorii.

Poate avem definiţii diferite pentru Sfântul Duh?
Din punctul meu de vedere este o formă eterică a informaţiei, atribuită divinităţii, fără suport material, dar pasibilă a fi decodificată de cei aleşi. Mă înşel?
0 plusuri 0 minusuri
Or fi fost cromozomi de extratreestru! Nuuu?
Experimentat (3.3k puncte)
...