Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Vf. folderul Spam după înregistrare.
Pune o întrebare

Newsletter


3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.4k comentarii

2.4k utilizatori

1 plus 1 minus
221 vizualizari
In acceptiunea curenta, prin UNIVERS  se intelege INFINITATEA "materiei" in SPATIUL INFINIT, sau doar o parte a ei "cunoscuta" in prezent ?
Novice (127 puncte) in categoria Terra-Univers

3 Raspunsuri

2 plusuri 1 minus
Prin Univers se înţelege ceea ce s-a dezvoltat în urma Big Bang-ului. Ce este în afara Universului? Nu se cunoaşte. Sunt unele speculaţii, desigur. Unele se referă la existenţa unor alte universuri.
(25 puncte)
2 plusuri 1 minus
Salut.Precum ti-am raspuns la cealalta intrebare o sa vin cu o completare:

Cea mai recentă noțiune introdusă de cercetători este cea a universului multiplu sau multivers.Big bangul nu s-a produs doar in universul nostru.Multiversul ar putea conține un număr infinit de universuri, fiecare cu legi diferite ale fizicii. Probabil că în fiecare moment au loc Big Banguri. Universul nostru coexistă cu alte membrane, alte universuri care sunt de asemenea în expansiune. S-ar putea ca universul nostru să nu fie decât un balon plutind într-un ocean de alte baloane.PA
Junior (435 puncte)
0 0
Este un fractal multidimensional, universul nostru la un moment dat se va divide multiplicându-se astfel la infinit ca și celulele dintr-un ovul fecundat. Este posibil ca universul nostru să fie un neuron într-un creier.
1 plus 1 minus
Eu cred ca incercarea de a ne face o idee geometrica asupra universului naste astfel de intrebari. Fara pic de geometrie eu cred ca spatiul e infinit iar ceea ce limiteaza universul cunoscut de noi prin diferite teorii este delimitat de ceea ce noi numim fundamental in fizica. Timpul e un zid ce limiteaza universul stiut si banuit prin corelatie sistematica. Dimensiunea in care suntem observatori este invelita in timp....... Plank e primul care a vrut sa treaca in continuitatea spatiului dar s-a fost lovit inevitabil de zid. (timp).....
Experimentat (1.7k puncte)
...