Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 3 minusuri
1.1k vizualizari

Mihai Gâdea i-a spus preşedintelui CNAS, Lucian Duţă, că este "dobitoc", în direct, la TV. CNA i-a amendat pe cei de la A3 cu 1 miliard jumate, lei vechi.

L-am auzit pe ilustrul făcător de emisiuni la TV Mircea Badea că "dobitoc" înseamnă "(Om) care este lipsit de inteligență sau de bun-simț", pentru că aşa zice DEX-ul  din 98. Şi are dreptate, aşa zice DEX-ul. Iar Mircică a tras concluzia că nu e nicio problemă să faci oamenii dobitoci în direct.

Mă întreb cum ar reacţiona marele bărbat de la TV, mă refer, desigur, la Mircică, dacă pe când se deplasează el pe stradă, oamenii l-ar striga în gura mare: "DOBITOCULE!". Desigur, în sensul că este lipsit de bun-simţ, ceea ce se aplică. Oare ar sări la bătaie?

PS. Eu nu discut aici dăcă insul făcut dobitoc e ori nu e dobitoc. O fi. Dar oare nu am ajuns prea departe cu triviliatatea la TV, dacă am ajuns ne jignim în felul ăsta în direct?

Senior (11.9k puncte) in categoria Limba Romana
0 0
E problema CNA-ului si sincer nu ma prea intereseaza de Mihai Gâdea.Eu seara cand ma uit la TV prefer discovery decat prostiile de emisiuni romanesti gen antena3,realitatea sau otv.pa
0 0
Acest trivialism al mass-media este doar una din nenumaratele manifestari ale degringoladei autoritatii in Romania in epoca post-decembrista.

Suntem asaltati din toate partile de prost-gust, de marlanie, de grobianism - si pentru ca n-au fost "taxate" la momentul oportun au devenit regula, nu exceptia !

Cauzele sunt profunde si nu sunt sigur ca se doreste eliminarea lor, daca ai face un sondaj te-ai lamuri ca populatia doreste cat mai mult circ la TV !
0 0
E o problema cu cenzura si ipocrizia. Daca ii intrebi pe oameni ce prefera: o minciuna frumoasa sau adevarul crud o sa-ti raspunda evident ca adevarul dar cand le spui care este acesta nu-l suporta.

4 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
:)).. misto intrebarea!!

Dar intai as vrea sa te intreb ceva: daca cineva i-ar fi spus cuiva in direct, in loc de propozitia "bai .. esti un dobitoc" ceva de genul "domnule, sunteti un individ lipsit de bun simt si chiar de inteligenta" suna mai bine?.. era mai putin trivial

Nu sunt un fan de-a lui Mircea Badea, are el momentele lui de inspiratie, insa are si multe momente cand efectiv e un dobitoc..:)..

Eu sunt adeptul principiului ca daca ceva trebuie spus, atunci sa fie spus, insa sunt de acord ca o agresivitate excesiva face ca mesajul, chiar daca este real, logic, adevarat, sa nu mai ajunga la destinatie, blocat fiind de "chimia" declansata de agresiunea verbala. Undeva trebuie gasita o cale de mijloc, iar tehnica discursurilor trebuie ajustata de cel ce emite o afirmatie, in functie de cel ce urmeaza sa o receptioneze. Uneori se urmareste declansarea tocmai a acelei "chimii" care pe de-o parte produce blocaje, pe de ala descatuseaza unele porniri stapanite in mod normal, porniri care de fapt permit celuilalt sa evalueze mai bine ce se ascunde in spatele discursului celui agresat, idei ascunse deliberat, sau involuntar
Experimentat (3.1k puncte)
0 0
Am aceeaşi opinie legată de "chimie". Unii termeni au o încărcătură emoţională naturală, cum este şi termenul dobitoc. Când îl faci pe un cetăţean dobitoc, umilirea este garantată, orice ar scrie în DEX.
0 0
CAINELE ESTE SAU NU UN DOBITOC
  SE DOVEDESTE CA E MAI DESTEPT CA OMUL   DOAR CA NU GRAIESTE
 CA SA FACI COMARATIE   MIECEA
SAU MIHAI LA LAUDAT NU LA JIGNIT
1 plus 0 minusuri
problema poate fi analizate din mai multe punct de vedere.

Toata lumea a fost injurata cel putin o data in viata in anumite felurile si acest lucru nu ne-a afectat. Daca unu te face dobitoc asta nu inseamna ca si esti.  In acest caz cel care aduce agrumente agresive este considerat cel incult, iar cel care se abtine este mai intelectual.

In legatura cu amenda nu ma intereseaza pre mult, nu e televiziunea mea, nu pierd eu bani din buzunar.

Pe partea cealalta atata timp cat esti persoana publica, tre sa ai grija de faptele tale ca altfel suporti consecintele => ceea ce rezulta ca omul chiar s-ar putea sa fie dobitoc.

Oricum o fi verdictul CNA este o adunatura de prosti care iau cele mai proste decizii si astea pt ca asa li se dicteaza de la conducere. Oricat de libera se zice ca este presa, este destul de cenzurata si controlata !
Senior (6.9k puncte)
1 plus 0 minusuri
De ce sa nu se poata folosi toate cuvintele, expresiile din DEX?  Acuma, ce e mai grav:  faptul ca l-a facut dobitoc... sau situatia in care a ajuns tara si sistemul sanitar din Romania?
Experimentat (3.3k puncte)
1 plus 0 minusuri
Nelu,

Modul în care vorbim spune multe despre noi, ca oameni şi ca societate.

Cât despre ţară şi sistemul sanitar, eu cred că adevărul nu-i acela de la Antena3.

Ţara a ajuns în halul în care e din cauza noastră, iar sistemul sanitar la fel. Un guvern are puţine părghii pentru a distruge o ţară, pe când noi avem tot ce ne trebuie.

Sistemul sanitar e în halul în care e şi pentru că toţi dăm şpagă. Şi pentru că doctorii, care se plâng că au salarii mici şi nu sunt respectaţi: iau şpagă, prescriu medicamente pe bază de mici atenţii din partea firmelor de medicamente, sunt lipsiţi de empatie, fac achiziţii de tehnologie medicală în mod fraudulos şi multe altele. Şi pentru că asistentele, care sunt dintre noi, nu din guvern, sunt de multe ori înspăimântătoare, şi-au pierdut, cele mai multe, orice fărâmă de compasiune, de demnitate, în ultimă instanţă.

Despre ţară sunt prea multe de zis, aşa că mă opresc.
Senior (11.9k puncte)
0 0
Limbajul ar trebuii sa fie liber si fare prejudecati. Da, noi i-am pus acolo pe guvernanti si parlmentari. Noi credem ca-i alegem, dar de fapt sintem fraieriti din patru in patru ani. Educatia, informarea corecta a unui popor ar fi prima datorie a guvernantilor si asta prin legi care sa promoveze stiinta, nu obscurantismul. La noi ce este promovat?
0 0
DE CE NUMAI DOCTORII IAU SPAGA PROFESORII NUY?
NU I APAR PE DOCTORI DAR PROFESORII DE NOTA 5 LA EXAMINAREA
ANUALA  CE ZICETI DE EI   DAR   ----MINERII-- IAU SPAGA   CONSTRUCTORII CARE STAU IN FRIG LA FEL IAU SPAGA
?
0 0
AM UITAT CEVA   TARA S-A DUS DE RAPA DIN CAUZA A PREA MULTI HOTI SUSPUSI
 DA
 NOI CHIAR HOTII II VOTAM  ASA CA SA NU NE PLANGEM DA PE HOTI SAU VIITORII HOTI
0 0
REFERITOR LA CUVANTUL...DOBITOC...  +CE DEFINITITIE DATI CUVANTULUI  ----IDIOT---??
 AM UITAT SA VA INTREB ASTA
...