Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Vf. folderul Spam după înregistrare.
Pune o întrebare

Newsletter


3.6k intrebari

6.7k raspunsuri

15.3k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
5.2k vizualizari
Am vazut un episod un serialul Prison Break in care se povestea cum un tip a reusit sa fie "curatat" de amprentele sale. E acest lucru posibil? Daca da, cum?
Experimentat (3.5k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Exista mai multe metode: substante chimice, metoda chirurgicala etc. Nu este obligatoriu insa ca acestea sa aiba rezultat 100%. Pe termen scurt, se pot indeparta cu ceva abraziv, pur si simplu le pilesti; evident, vor reaparea. Sau unii cu adevarat "norocosi" sufera de boala care te face sa nu ai amprente.
0 0
Îți pui peste jumătate din degete acid clorhidric

4 Raspunsuri

3 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns
Cu ajutorul arsurii (generate de flacara) sau diferite substante acide, iti pierzi amprentele prin cicatrizarea tegumentului, insa depinde de gradul arsurii si al penetrabilitatii substantei folosite.. Trebuie sa fie distrusa regiunea papilara a stratului cornos al dermului (portiunea de mijloc a pielii). Multi infractori se mutileaza pentru a indeparta amprentele insa din pacate pentru ei, ramane varianta ADN-ului. (ce-i drept, mult mai costisitoare)
Experimentat (2.4k puncte)
selectat de
0 plusuri 3 minusuri
Un serial fascinant. Daca te referi la T-Bag, pe acesta l-a scapat sicilianul de amprente. Daca e vorba de Paul (FBI) , e un simplu truc cu folie. Biologic vorbind nu cred ca e posibil.
Experimentat (1.7k puncte)
0 1
nu, nu ma refer la acel mod de pierdere a amprentelor, ci pur si simplu daca un om poate ramane literalmente fara ele.
2 plusuri 1 minus
Depinde cit de mult poti sa tii mina in foc.
Experimentat (3.2k puncte)
0 0
deci daca tii mainile in foc destul de mult timp, e posibil sa pierzi amprentele? Intreb asta pt ca in serial se folosea termenul de 'ardere' a amprentelor.
0 0
Eu unul nu-s curios sa fac un astfel de experiment. Uni mai curiosi, ar putea experimenta.  Mai glumim un pic.
1 plus 1 minus
Cu acid sulfuric. Daca arsura e suficient de profunda, sunt sanse sa nu se mai poata reface niciodata. Sau poti incerca o grefa de piele dintr-o zona a corpului care nu are asa ceva. Ma indoiesc ca "vor sti sa creasca" fara "model"... ;)

PS: Nu e mai simplu sa porti manusi (daca vrei sa nu lasi urme) si sa nu atragi atentia asupra ta, fiind lipsit de amprente? :)
Junior (950 puncte)
Incurajati omul sa fie infractor? De ce ar vrea sa-si ascunda amprentele? E dubios
...