Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
592 vizualizari
Deocamdata, legat de ce se intampla in interiorul unei gauri negre, stiinta  expediaza  raspunsul cu formula: in interiorul unei gauri negre legile fizicii nu functioneaza, pentru ca nu intelegem. Daca nu stim, putem incerca orice exercitiu de imaginatie. De pilda, constanta lui Planck (si distanta asociata): Se anuleaza? Se scurteaza? Ramane neschimbata? Creste? Ce consecinte ar produce ipotezele mentionate? Nu exista raspuns corect sau gresit sau cel mai bun. Voi vota cu cel care acumuleaza mai multe voturi de la cititori.
Senior (6.6k puncte) in categoria Terra-Univers

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Salut Puiu.Buna intrebare.

De cate ori e vorba de gauri negre fizicienii ne trimit la plimbare.E subiect tabu.In interiorul unei gauri negre legile fizicii nu functioneaza-OARE? Gaurile negre fac parte din univers si trebuie sa se supuna legilor fizicii din univers la fel ca tot restul universului.Doar ca aici guverneaza bizarele legi ale mecanicii cuantice.Gaurile negre sunt supuse legilor mecanicii cuantice deoarece tot ce contin s-a contractat atat de mult pana la nivel subatomic.Totul a colapsat pana la nivel de un punct extrem de dens.In cazul gaurilor negre care se rotesc centrul ei nu este nu punct ci un cerc.S-a demonstrat ca cateodata gaurile negre mai Rîgîie datorita mecanicii cuantice.Sa facem un experiment mental:Ganditi-va ca am putea arunca un ceas intr-o gaura neagra si nu s-ar dezintegra.Ce s-ar intimpla cu ceasul?Daca l-am privi din exterior am observa ca tagarile nu mai bat(Timpul se opreste).Ce inseamna asta?CA NU EXISTA TIMP INTR-O GAURA NEAGRA?-Ba da EXISTA dar in conditii de gravitatie extrema se opreste(Timpul exista intr-o gaura neagra-E ACOLO dar sta pe loc,s-a oprit).

Dar sa revin la intrebarea ta:Cu constanta lui Plank nu se intimpla nimic intr-o gaura neagra deoarece e cea mai mica unitate de masura posibila si conform legilor fizicii NU MAI POATE FI DIVIZATA.pa

Junior (435 puncte)
0 0
Aici ai dreptate, gaurile negre nu sunt o raritate si faptul ca "legile fizicii" nu se mai aplica ar trebui sa ne puna pe gandit cu privire la veridicitatea acestora.
Dar majoritatea oamenilor nu gandesc si prefera sa incadreze subiectul la paranormal...
...