Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
744 vizualizari
Am citit atatea articole despre diferite galaxii si gauri negrede marimea a 1lmd de ori masa soarelui  descoperite la marginea universului observabil. Cum s-au format acestea atat de repede, cand deabia se forma Universul ?
Senior (6.9k puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Varsta universului este gresit spus, mai exact durata de la big bang pana in prezent, care iar e o prostie pentru ca timpul e o iluzie.
Universul era prezent si inainte doar comprimat intr-un punct de o densitate incredibila, ceea ce numim azi Univers este tot acea energie dar imprastiata in hiperspatiu.
0 0
@Iahim, spune-ne şi nouă te rog: cum ai ajuns la concluzia că timpul e o iluzie?
0 0
ms truth, scuze de intrebarea repetitiva :D

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Salut Adet.

Gaurile negre imense(quasarii) descoperite la marginea universului vizibil s-au format atat de repede si sunt atat de mari fiindca PRIMA GENERATIE DE STELE care au aparut dupa big bang nu au fost STABILE.De fapt nici nu le putem numi stele(ca si soarele nostru) ci mai degraba SUPERNOVE si HIPERNOVE.In prima generatie stelele au fost imense(Supernove si Hipernove) deoarece la formare au aspirat extrem de mult hidrogen.Multe dintre ele au explodat(iar apoi au facut implozie) imediat dupa ce s-au format.Astfel au aparut primele gauri negre.Aceste stele supermasive nu erau stabile si au colapsat in gauri negre enorme care s-au unit intre ele.De aceea spre marginea universului vizibil avem multi Quasari.Virsta universului e data de lumina ajunsa de la acei quasari pina la noi.Soarele nostru si stelele care le vedem acum pe cer fac parte din a doua generatie de stele.Acestea sunt mult mai stabile decit stelele din prima generatie.PA

 

Junior (435 puncte)
...