Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
476 vizualizari

In ritmul in care ne-am dezvoltat, logic ar fi ca pana la sfarsitul secolului sa descoperim nemurirea si sa incepet sa colonizam cel putin sistemul solar.

Senior (6.9k puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
In ritmul in care ne-am dezvoltat exact opusul ne-ar astepta.
Bine ca avem ocazia sa ne trezim din cand in cand.
E amuzant, ca si cum indienii si-ar propune sa-i colonizeze pe britanici...
Nemurirea o descopera fiecare in felul lui, nu mai asteptati totul de-a gata.
Cat despre logica ta, mai mult sau mai putin asemanatoare cu a celor ce conduc lumea deci ne dam cu presupusu' in continuare.

5 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Au trecut mai bine de 40 de ani de la prima aselenizare si doar 12 oameni au pus piciorul pe Luna. Pe Marte n-o sa ajunga niciun pamantean mai devreme de 20 de ani de acum incolo, in cel mai optimist scenariu. Explorarea spatiului si mai ales colonizarea implica resurse majore materiale, financiare, umane, care ar necesita colaborarea multor state.

Desi ne credem civilizati, o buna parte din omenire nu e nici pe departe. Avem potential, dar ne miscam incredibil de greu in acest domeniu. Sunt convinsa ca exista temerari care ar pleca si maine, dar nu mai este vorba de o corabie, ci de mult mai mult. Si mai adaugam faptul ca cei ce pleaca s-ar putea sa fie obligati sa nu se mai intoarca din diverse motive (misiuni doar dus, gravitatie mica pe termen lung si imposibilitatea readaptarii etc)

Personal eu cred asa: o sa ajungem in spatiu sa-l si colonizam ori peste multa, multa vreme cand vom fi cu adevarat civilizati la nivel global, asta e primul caz. Cazul doi, din interese economice, mai ales ca astfel explorarea s-ar intretine singura. Si cazul trei, daca ne ameninta ceva la nivel global si nu avem alta cale.
Experimentat (2.6k puncte)
0 0
Buna dimineata !

Consider foarte realiste scenariile mentionate, trebuie sa ramanem lucizi, pana cand presiunile economice (sau doamne-fereste extraterestre) nu ne vor impinge catre un efort comun, ne vom mai balaci inca mult timp pe planeta asta - este un principiu al minimului efort care se aplica si la nivel de civilizatie.
Ganditi-va ce a motivat saltul tehnologic din secolul trecut: intai razboiul mondial (ave von  Braun !) apoi razboiul rece cu URSS.

Va plangeti ca oamenii sunt rai, corupti, lacomi, individualisti - dar dragii mei, asta este Omul, face parte din regnul animal si abia a iesit din pesteri ! Voi aveti pretentii la colaborare mondiala ?

Singura sansa de a accelera oarecum lentul nostru procesul de expansiune spatiala ar fi realizarea unei mari descoperiri in domeniul cuantic (gravitonul, de pilda).
1 plus 2 minusuri
Logic? Ce legătură are logica?

Sunt de acord că până la sfârşitul secolului se va începe colonizarea sistemului solar, probabil a planetei Marte. Dar cred că vor fi paşi timizi, adică un număr foarte restrâns de cosmonauţi, cel puţin pentru câţiva ani, până la construirea unei baze marţiene care să permită susţinerea vieţii pentru din ce în ce mai mulţi oameni.

Nu cred că se va obţine nemurirea şi nici nu cred că ar fi bine. Să fie eternă Bianca lui Bote??? :)
Senior (11.9k puncte)
1 plus 1 minus
Nemurirea este alt subiect .

Colonizarea universului este reţinută doar de lăcomie şi interese corporatiste care vor profit. Când va fi eradicată lăcomia ştiinţa se va dezvolta într-un ritm foarte accelerat  şi o să putem ajunge oriunde în univers cu astronave cu mulţi pasageri la bord.
Junior (632 puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Salut Adet.

OBLIGATORIU trebuie gasite resurse(cat mai avem resurse) pentru a incepe colonizarea spatiului.Suntem deja 7 miliarde pe Terra si resursele sunt pe terminate(Dar daca devenim si nemuritori vom fi prea multi ca sa raminem doar pe Terra).Colonizarea sistemului solar si mai apoi a galaxiei ESTE SINGURA SOLUTIE PE CARE O AVEM.Altfel o sa devenim istorie la fel ca si dinozaurii.Problema se pune daca AVEM TIMP sa incepem colonizarea(Sa nu ne autodistrugem intre timp cu bombele nucleare.Rusia investeste 760 de miliarde de dolari in armament in urmatorii 10 ani).Primii pasi trebuie facuti cu o calatorie pe Marte si colonizarea URGENTA a Lunii in urmatorii 20 de ani.Sa speram ca China nu o sa investeasca in armament si o sa investeasca masiv in colonizarea Lunii.Daca China o sa faca primii pasi sunt convins ca o sa fie un efect de domino.Va fi ca pe timpul lui Columb dar valul de exploratori va fi in spatiu.PA
Junior (435 puncte)
0 0
da, mi se pare foarte trist ca in secolul actual lumea inca se mai gandeste la razboaie si cheltuirea sumelor enorme pt armament.
2 plusuri 0 minusuri
Vad ca avem planuri de colonizare (cucerire) a universului. Dar daca cineva din univers, a tras cu coada ochiului la planetuta noastra? - n-o sa ne mai arda de colonizare!
Experimentat (3.3k puncte)
...