Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
2.8k vizualizari

Eu unul am laptop de un an de zile, acelasi model cu un prieten. In timp ce eu nu am tinut laptop-ul in priza decat pentru reincarcarea bateriei, prietenul meu a tinut continuu laptop-ul in priza.

Oarecum surprinzator, cel putin pentru mine, autonomia laptopului meu a scazut considerabil in comparatie cu a celuilalt laptop (amandoi folosim laptopul mai degraba pe post de desktop).

Aveti vreo explicatie pentru asta ?
Cum e mai bine - (si de ce?) - sa lasam bateria sa parcurga cicluri de descarcare-incarcare sau sa tinem laptop-ul mereu in priza?


Întrebare republicată din vechea secțiune Q&A

in categoria Tehnologie

4 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

- Starea de fapt: HP 6710s. Tinuta bateria tot timpul in laptop. Folosit 95% din timp alimentat de la priza. Dupa cca. 2 ani bateria mai tinea cam 20 de minute. - Explicatia: Bateria include un circuit de monitorizare a incarcarii acesteia, circuit care, printre altele, numara si ciclurile de incarcare - descarcare. Chiar si tinut in priza bateria se descarca, atunci cand ajunge la un anume nivel (incarcata in jurul lui 90%) incepe un nou ciclu de incarcare, de la 90 % la 100 %, ciclu contorizat de circuitul amintit anterior. Cand contorul ciclurilor de incarcare / descarcare ajunge la o anumita valoare - adio baterie. - Dovada: Am dezansamblat bateria respectiva si unitatile de acumulatori (6 buc.) sunt in buna stare de functionare. I-am incarcat de la un redresor si am facut din ei doua baterii de 9V pe care le uz. pt. alimentarea unui multimetru. Nu stiu daca toate laptopurile folosesc acest circuit (zic producatori "de protectie", eu zic "de scos banii din buzunarele noastre) asta este patania mea. Acum, cu noua baterie, cand il tin in priza bateria (incarcata pe la 85 %) sta frumos pe birou, o folosesc numai cand nu am posibilitatea alimentarii de la priza. 


Răspuns republicat din vechea secțiune Q&A

0 plusuri 0 minusuri

Cred că opiniile sunt împărţite. Laptop-ul meu stă mereu în priză cu bateria în laptop. Nu am avut nici o problemă cu baterie până acum, adică de mai bine de un an.


Răspuns republicat din vechea secțiune Q&A

0 plusuri 0 minusuri

Laptopul este proiectat pentru a funcţiona cu bateria în interiorul acestuia. De fapt, bateria este parte integrantă din circuitul electric al laptopului şi este un fel de UPS folosit de regulă pentru computerele tip Desktop; numai că nu are acel led care să anunţe lipsa curentului electric.


Bateriile litiu-ion nu au nevoie să treacă prin ciclul încărcare-descărcare prin care trebuia să treacă bateriile folosite în laptopurile mai vechi. Faptul că stau tot timpul încărcate nu prezintă nici un pericol important pentru durata de viaţă a bateriei. Unii comercianţi de baterii litiu-ion recomandă un ciclu încărcare-descărcare a bateriei o dată la 3 ori 4 săptămâni. Dar nerespectarea acestei recomandări nu va diminua semnificativ viaţa bateriei. Prin urmare, este ok să păstrăm bateria în laptop.


Răspuns republicat din vechea secțiune Q&A

0 plusuri 0 minusuri

Am un laptop Toshiba din noiembrie 2004 pe care l-am folosit ZILNIC doar cu alimentatorul in priza. Cu acumulator l-am folosit foarte rar si incercand pe cat posibil, atunci cand l-am folosit, sa-i fac cicluri complete. Si in prezent dupa mai bine de cinci ani ma tine acumulatorul doua ore (la inceput tinea maximum trei ore).


Răspuns republicat din vechea secțiune Q&A

...