Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
602 vizualizari

Atât la nivel global, cât şi local...

Scientia.ro: Întrebarea este din arhiva Q&A, secţiunea "Filozofia-științei" (vechiul QA, acum inaccesibil).

in categoria Psihologie - Filozofie

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

Daca ar fi egal, ar fi simplu de raspuns: probabilitatea. Interesant este faptul ca nu e egal, si nu numai ca nu e egal, dar se pastreaza constant aceleasi procente.
 

In general se nasc mai multi baieti decat fete. S-au cautat explicatii pentru asa ceva, dar nu s-a descoperit un raspuns cu adevarat satisfacator. Au fost luati in calcul foarte multi factori sociali, economici, rasiali etc., insa se pare ca niciunul, sau mai multi combinati, nu pot explica acest fapt. Au fost facute diverse studii in care s-au adaugat sau eliminat anumite tari ce favorizeaza sau nu un sex al copilului (de exemplu China unde multi parinti aleg avortul in cazul unui copil de sex feminin), si au ajuns la aceleasi rezultate.


Ce s-a descoperit este ca ratia baieti/fete se schimba odata cu latitudinea. Daca la Ecuator si tropice sunt cam 50-50%, cu cat urcam spre poli procentul de baieti este mai mare, indiferent de alti factori.



Una din explicatii s-ar putea sa fie faptul ca barbatii au o medie de viata mai mica decat femeile. Alta explicatie ar fi poate ca unele studii sugereaza ca alimentatia femeii in perioada de conceptie poate favoriza un embion masculin sau feminin, iar alimentatia difera in functie de latitudine  - o dieta mai energizanta ar favoriza nasterea de baieti, iar astfel de diete au cei ce locuiesc in zone mai reci.


Ar fi de mentionat si faptul ca exista si factori cunoscuti care pot influenta rata baieti/fete. De exemplu in cazul contaminarii radioactive, procentul de baieti nascuti creste.

Scientia.ro: Răspunsul este din arhiva Q&A, secţiunea "Filozofia-științei" (vechiul QA, acum inaccesibil).

0 plusuri 0 minusuri

Pentru că in timpul fecundării ovulului probabilitatea de a fi băiat sau fată este de 50-50%. (părere personală)

Scientia.ro: Răspunsul este din arhiva Q&A, secţiunea "Filozofia-științei" (vechiul QA, acum inaccesibil).

...