Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Vf. folderul Spam după înregistrare.
Pune o întrebare

Newsletter


3.6k intrebari

6.7k raspunsuri

15.3k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
167 vizualizari
Senior (6.9k puncte) in categoria Fizica

6 Raspunsuri

0 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns
Salut adet.Salut prieteni.

Einstein a revolutionat fizica.Se spune ca toti marii fizicieni sunt nascuti cu mult inainte de vremea lor.Einstein este un fizician de secolul 21.Cum spune Stephen Howking:Teoria stringurilor este o teorie care ar fi trebuit descoperita abia peste 100 de ani.PA
Junior (435 puncte)
selectat de
0 plusuri 1 minus
Parerea mea e ca de la concept la realitate... de la teorii la confirmarea lor avem un interval tehnologic care e direct proportional cu economia. Multe tehnologii pot lua nastere datorita stiintei dar aici intervine acest proces cu baze in economie. Daca ar fi trait Enstein in zilele noastre este egal cu ce a trait deja.
Experimentat (1.7k puncte)
1 plus 0 minusuri

 

 

Eu as fi curios ce imbunatatiri ar fi adus el mecanicii cuantice, avand in vedere ca el considera mecanica cuantica o teorie incorecta, aceasta bazandu-se pe probabilitati ("Dumnezeu nu joaca zaruri") si intrand, astfel, in conflict cu relativitatea creata de el care descrie un univers determinist. Se stie, dealtfel, ca relativitatea si cuantica sunt 2 teorii incompatibile, desi ambele au facut predictii care au putut fi testate. Sa speram ca teoria stringurilor ne va "lumina" putin...dar problema e ca momentan nu avem tehnologiile necesare pentru a o supune unor teste stiintifice. Cum zicea si THEBEST: "Teoria stringurilor este o teorie care ar fi trebuit descoperita abia peste 100 de ani"
 
 

 

Experimentat (3.5k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Einstein a avut un IQ mult peste nivelul timpului in care a trait. Chiar daca nu a acceptat la acea vreme cuantica si tot ce presupunea ea, eu am convingerea ca mintea lui stralucita l-ar fi condus spre deslusirea acestor lucruri. Descoperirile care s-au facut de la moartea lui incoace i-ar fi pus la dispozitie o adevarata trambulina care l-ar fi propulsat inca si mai mult decat a reusit sa o faca. Era un vizionar si ma indoiesc ca nu ar fi vazut veridicitatea oricarei teorii, oricat de revolutionare (exact asta a facut si el, nu?). Si nu indraznesc sa ma gandesc ce ar fi insemnat pentru stiinta zilelor noastre sa fi beneficiat de geniul lui... Wow... Oricum, cuantica este in faza de presupuneri... probabil ca unele dintre ele vor suferi ceva schimbari in timp, pe masura ce se vor descoperi/demonstra noi elemente... cred ca o mana de ajutor de-a lui Einstein le-ar fi prins tare bine celor care acum fac "sapaturi" in aceasta directie... ;)
Junior (950 puncte)
0 0
O adaugare: cuantica nu este in faza de presupunere, e testata si rastestata, are deja nenumarate aplicatii si este o teorie destule de bine pusa la punct, desi inca are lipsuri pentru ca e nevoie de energii prea mari pentru noi (deocamdata) ca sa testam mai departe. Dar exista si teorii in faza de presupunere, de exemplu vestita teorie a stringurilor, care inca nu a fost si nici nu poate fi testata in prezent.
0 0
Cam la aceleasi aspecte ma refeream si eu, numai ca nu am detaliat chiar atat
2 plusuri 0 minusuri
Poate ca daca Einstein ar fi trait in zilele noastre, nu ar fi fost atat de refractar fata de fizica cuantica, ar fi inteles-o si cine stie, poate ne dadea teoria absoluta, cea care sa uneasca tot... La acea vreme nu si-a definitivat cercetarile, dar cu cunostintele si resursele de azi poate ar fi reusit, macar sa puna baza.
Experimentat (2.6k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
In mod sigur nu ar mai fi emis o astfel de teorie.  Teoria Relativitatii a ajuns intr-o infundatura.  Greu de crezut, dar extrem de plauzibil.
Experimentat (3.2k puncte)
...