Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
780 vizualizari
Ideea acestei întrebări mi-a venit urmărind videoclipul de mai jos:



Bineînțeles că nu este o întrebare care să suporte răspunsuri corecte sau greșite. E mai degrabă o provocare la adresa imaginației fiecăruia dintre noi. Eu, de pildă, mă gândesc că e posibil ca într-un viitor nu foarte îndepărtat tehnologiile de scanare a creierului uman și implanturile cerebrale vor evolua suficient de mult încât să fim capabili să înregistrăm activitatea cerebrală responsabilă de crearea senzației de ”roșu” a unui om sănătos și să o putem replica stimulând corespunzător creierul unui orb din naștere.

Nu știu însă dacă doar limbajul uman va putea fi vreodată suficient în acest sens, dar aștept cu interes opiniile voastre...
Senior (8.1k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Intr-un roman SF, cred ca "Masinaria Rock'n Roll" de Norman Spinrad, era vorba despre un drog care te facea "sa vezi sunete si auzi culori".
1 0
Cred ca ar fi o problema chiar explicarea culorii unui om cu vedere normala. Culorile nu le "explicam" copiilor ci le aratam. Nu e nimic de explicat.

Unui orb, care poate identifica diferente intre suprafete be baza de textura ii putem spune ca vazul permite o diferentiere similara intre suprafete cu properietati diferite.  Putem explica cumva ce anume numim culori. Dar nu o culoare anume.

Nici macar nu stim daca rosul e vazut de toti la fel. Dar invatam sa folosim numele culorii, prin comparatie cu cei din jur.

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...