Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
413 vizualizari
Am un laptop Lenovo G50. Folosesc Linux Ubuntu. Am pe laptop, rămas instalat din primele săptămâni după cumpărare, un Windows 8.1, versiune de evaluare. Din când în când, din ce în ce mai rar în ultima vreme, mai pornesc laptop-ul și în Windows. De fiecare dată când fac acest lucru am senzația că în Windows calitatea imaginii e superioară.

Așa am ajuns să mă întreb care sunt mecanismele prin care un sistem de operare interacționează cu dispozitivele calculatorului. Știu de existența driverelor, dar nu pricep ce anume poate genera diferența de calitate de imagine de la un sistem de operare la altul, în condițiile în care setările de culoare, luminozitate, contrast, etc., ale plăcii video sunt aceleași în ambele cazuri.

Îmi poate explica cineva cum stă treaba?
Senior (8.1k puncte) in categoria Tehnologia Informatiei
0 0
Luminozitate,culoare ,contrast depind de monitor.Daca consideri ca sunt diferente inseamna ca sunt setari diferite pe frecventa de lucru cel mai probabil in cele 2 sisteme de operare.Setarile se fac pe rezolutie si frecventa in drivere  la fiecare sistem de operare in parte.

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...