Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
852 vizualizari
Cum putem explica formarea petrolului?

Dacă reuşim să explicăm, am putea face un calcul aproximativ şi să aflăm ce cantitate de petrol am putea obţine dintr-un caşalot de 40 de tone? :)
Junior (904 puncte) in categoria Chimie

2 Raspunsuri

1 plus 3 minusuri
Dar,  hidrocarburile de pe Jupiter, Saturn, Uranus si Neptun; din ce s-au facut?  Raspunsul este : NU!
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Hidrocarburile au o diversitate extrem de mare. Ca ai auzit ca exista hidrocarburi in alte locuri in afara Terrei, nu inseamna ca sunt aceleasi ca cele din petrol.
0 0
In natura, vietuitoarele nu mor, ca apoi sa se descompuna. In natura vietuitoarele sint devorate de alte vietuitoare. Oare in cimitirele de oameni, se formeaza petrol?
0 0
Cat de copilaresti sunt aceste "rationamente". Am senzatia ca nu are sens sa ma chinui sa explic, pentru ca deja aceste idei, care s-au format fara o baza solid documentata, nu vor fi inlaturate de argumente logice. E ok daca nu stii si vrei sa inveti si incerci sa descoperi. Nu e ok cand iti faci niste idei din care nu te scoate nimeni si nu asculti nimic altceva.
2 plusuri 0 minusuri
Petrolul s-a format din masa organica depusa in cantitate mare si acoperita apoi de sedimente. Astfel, ne referim in special ca plancton si alge depuse pe fundul marilor, mai ales in mari de adancime mica din perioade geologice calde, locuri in care viata era abundenta. Aceste straturi au fost supuse apoi unei temperaturi si/sau presiuni ridicate si treptat s-au transformat in petrol.

Nu cred ca un casalot sa fi nimerit pe acolo ca nu existau casaloti pe vremea aia. Se stie cum se formeaza petrolul dar ar trebui sa stii exact ce compusi din casalot se for transforma ca sa calculezi cat petrol obtii din el. Nu stiu daca s-ar deranja cineva sa faca acest efort, din moment ce reactiile sunt complexe.

Pe langa petrolul de care am vorbit, exista anumite teorii care sustin ca acesta se poate forma si fara a implica materie organica. Aceste teorii nu au reusit sa prezica rezervele de petrol, astfel ca au fost aproape abandonate. Nu e imposibil, dar e improbabil.
Experimentat (2.6k puncte)
...