Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.0k vizualizari
Novice (122 puncte) in categoria Diverse
1 0
Unde se zice asa ceva? Asa cum e formulata, intrebarea nu are sens.

Camera in care sant acum e parte din univers si in ea nu sant -273 de grade. Deci nu e adevarat ca peste tot in Univers sant -273 grade.

Daca sensul ar fi ca exista locuri in univers unde temperatura are acea valoare, atunci astfel de locuri exista chiar aici pe pamant, in laboratoare. Temperatura cea mai scazuta obtinuta in laboratoare este de ordinul nano-kelvinilor iar -273 Celsius e cam 0.15 Kelvin, deci 150 mK. O temperatura destul de "comuna" in laboratoarele de temperaturi foarte joase.
0 0

Da,da!In coltul camerei pot fi chiar 90 de grade!laugh

Lasand gluma la o parte, probabil @Kurta Sandor se refera la spatiile intergalactice.Astept lamuriri!

1 0
Limita maxima a temperaturi e practic nemasurabila, dar limita minima e fixa, de ce? De ce exista limita asta? De ce -273.15 grade si nu -1079 grade? De ce nu poate exista ceva in Univers cu o temperatura mai mica decat -273.15 grade C?
0 0
Sub respectiva valoare nu mai au loc vibratii intramoleculare, implicit nu mai variaza in timp pozitia atomilor componenti ai unei substante. Temperatura in sine se refera la vibratiile ce au loc in materie, iar sub respectiva valoare, materia fiind propriu-zis inghetata in timp, nu mai ai ce sa masori.
0 0
Si cum a postulat Kelvin valoarea asta imuabila?...pe vremea aia instrumentele erau destul de rudimentare, banuiesc ca a facut-o prin ceva demonstratii matematice; poate sa explice cineva asa, la un nivel mai accesibil?!

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...