Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
5.6k vizualizari
Kilometrii patrati se pot transforma in km normali?

Explic: Gibraltar are 6.8 km patrati, citi kilometri ar fi? Inteleg ca km patrati masoara suprafata si km normali masoara distanta, dar ...??

In fine, nu reusesc sa pricep de ce nu se pot transforma...
Novice (110 puncte) in categoria Fizica
0 0
In kilometri patrati se masoara suprafata(de ex. cati metri patrati are podeaua unei camere), in km se masoara lungimea(de ex.cati metri sunt de la poarta pana la usa casei).Chiar daca ambele unitati de masura contin cuvantul kilometru aceste unitati de masura nu pot fi comparate.Masurarea suprafetei se face ca si cum ai avea un patrat cu latura de 1 m si ai vedea cate astfel de patrate intra intr-o anumita suprafata.
0 0
V-ati pus vreodata intrebarea cum se transforma kilogramele in ani (eventual bisecti)?

Daca nu, de ce? Ca si in acest caz, e vorba de unitati care masoara lucruri diferite. Dar.... :)
0 0
Metrul se poate compara cu kilometrul. In schimb, metrul nu se poate compara cu litrul.
0 0
"metrul nu se poate compara cu litrul" depinde la ce fel de metru te referi,daca este un metru cub ,se poate compara . Un decimetru cub este egal cu un litru deci 1 metru cub=1000 de decimetri cubi=1000 de litri.
0 0
Metrul cub nu e un fel de metru,

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri

Într-un pătrat cu latura de 1 km, adică pe o arie de 1 km2, putem desena o linie (frîntă) oricît de lungă. ORICÎT de lungă, da?

Ca să folosesc exemplul dumneavoastră, în cei 6,8 km2 Gibraltarul are o rețea de drumuri publice cu o lungime totală de vreo 50 km. Dacă măsurăm rețeaua de cabluri electrice probabil găsim o lungime totală mult mai mare.

Matematic, pe o suprafață dată, de arie finită, se poate desena o curbă cu o lungime infinită. Așadar întrebarea cîți kilometri liniari are un kilometru pătrat este lipsită de sens. Răspunsul e „o infinitate”, dar nu ne ajută cu nimic. Cele două mărimi nu se pot compara una cu alta. Unitățile de arie nu se pot transforma în unități de lungime.

Expert (12.9k puncte)
0 0
Euclid:' Dreapta este lungime fara latime"
...