Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.8k vizualizari
Cine poate hipnotiza si cine nu? Toata lumea poate fi hipnotizata? Doar oamenii pot fi hipnotizati? Este recunoscuta de stiinta sau este sarlatanie?
Junior (904 puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Cei mai susceptibili hipnozei si controlului mental in general sunt oamenii care neaga existenta acestui lucru... Oricine poate hipnotiza e vorba de arta persuasivitatii si de cobaiul in cauza.
Avand in vedere ca suntem aici toti am fost supusi programarii psihice negarea acestui fapt ne introduce in stari si mai adanci ale confuziei.
Putin conteaza ce recunoaste stiinta, pana la urma tot ce e oficial e controlat si minutios aranjat incat sa respecte cerintele celor ce controleaza masele.
Daca esti inteligent ti-o dovedesti chiar tu, nu astepti sa-ti spuna x ca e posibil.
0 0
De ce lasi comentarii si nu raspunsuri?
Eu am deja o idee formata despre hipnoza, chiar si o mica experienta, insa nu ma exprim, prefer sa raman neutru pana cand primesc cateva raspunsuri.
Chiar sunt curios de pozitia altor oameni referitor la hipnoza.

3 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Exista medici specializati in hipnoza medicala.Exemplul meu este personal.

In 2005 am hotarat sa ma las de fumat cu ajutorul hipnozei.Ei bine, a mers.Dar

doar pentru ca am avut vointa.Altfel puteam sa fumez in continuare, chiar in urma sedintei.

De alfel dupa 8 luni am inceput sa fumez din nou........luasem 16Kg.in primele 3 luni.
Novice (107 puncte)
0 0
Am înţeles că, în cazul unor intervenţii chirurgicale, se pot face anestezii cu ajutorul hipnozei. Oare cum este posibil?
Referitor la exemplul tău, după ce te-ai reapucat de fumat, ai mai încercat (şi bine-nţeles dacă ai reuşit) să te laşi în urma experienţei acelei şedinţe?
2 plusuri 1 minus
Hipnoza nu se invata la facultatea de medicina, deci presupun ca nu este o practica medicala recunoscuta. Dar este practicata de numerosi medici, in special psihologi. Principiile nu sunt complicate, nu cred ca iti trebuie un talent special sa hipnotizezi pe cineva, ci doar sa stii cum s-o faci. In schimb, nu oricine poate fi hipnotizat. Se pare ca trebuie sa crezi cumva in asta ca sa intri in starea respectiva.

Un scurt exemplu il am din familie. Bunica mea cand era la scoala a facut parte dintr-un grup de 10 copii pe care a incercat o persoana sa-i hipnotizeze; ea a fost singura la care n-a prins, si mi-a povestit ca nu a crezut si nu a vrut sa fie hipnotizata.

Hipnoza nu este o practica medicala si pentru ca nu este sigura. De exemplu, oameni sub hipnoza au fost condusi sa-si aduca aminte experiente traumatizante pe care le-ar fi uitat, chiar si alte vieti pe care le-ar fi trait. Studiul hipnozei a aratat ca subiectii nu neaparat au trecut prin astfel de experiente; cand esti sub hipnoza ai o foarte mare dorinta sa-i faci pe plac celui ce vorbeste cu tine, de aceea daca acesta iti sugereaza subtil ceva tu vei juca rolul dorit.
Experimentat (2.6k puncte)
0 0
Un raspuns bun, multumesc.
Cu un lucru nu sunt deacord, "vietile traite anterior".
Astept si alte opinii.
0 0
A, nici eu nu sunt de acord, era doar un exemplu de experimente facute de unii. Experimente nestiintifice, normal. Am vrut doar sa arat ca hipnoza da si false impresii; nu m-a batut soarele-n cap (doar e iarna) ca sa cred in reincarnari si alte d-astea :)
0 0
....Deci, in primul rand cred ca faci o confuzie..."Dar este practicata de numerosi medici, in special psihologi. "-medicii nu sunt psihologi şi invers...unii medici pot practica tactici şi aplicaţii psihologice...psihologii nu prescriu pastile...etc., apoi, hipnoza nu este o practica medicala nu pentru ca nu este sigura, ci pentru ca reprezintă o alternativa la ceea ce medicina presupune în mod curent (prescripţii alopate, intervenţii specifice...), apoi nu ştiu de unde ideea că nu este sigură..la ce se referă siguranţa..fizică, psihică...siguranţă ca răspuns la sugestii?...Au apărut multe mituri referitoare la hipnoză, cvare mai de care mai abracadabrante...şi mai jos într-un comentariu se spune că este foarte asemănătoare cu somnul..e o stare modificată a conştiinţei..ştiaţi că acum cînd citiţi cu interes aceste rînduri tocmai aţi trăit o experienţă asemănătoare hipnozei?...se-ntîmplă inconştient cam 7-8 minute odată la 2-3 ore...O zi bună
2 plusuri 2 minusuri

Salut prieteni !

Sa adaug si eu cate ceva:

- Hipnoza este un instrument de tratament OFICIAL al PSIHOLOGIEI, deci este absolut reala (apare in programa facultatilor de psihologie). Problema este ca mass-media si beletristica a speculat nestiintific subiectul dandu-i o conotatie de "paranormal". Daca vreti sa experimentati pe "propria piele", apelati la un psiholog calificat, pentru ca exista si riscuri...

- Pentru ca suntem construiti la fel, ORICE OM POATE FI HIPNOTIZAT, dar este evident ca trebuie sa accepti asta, nu te poate hipnotiza nimeni alergand dupa tine ! Trebuie sa fii adus in starea de relaxare necesara. Pe de alta parte, s-a auzit si de hipnoza impotriva vointei in anumite situatii - apreciez ca ar putea fi posibil, de pilda se vorbea de sugestiile hipnotice primite prin intermediul televizorului.

- Starea hipnotica este o stare FOARTE ASEMANATOARE CU SOMNUL, exact ca si acolo, controlul constient slabeste si mintea devine susceptibila la sugestiile altei autoritati - de aici este posibil orice, si d-alea bune si d-alea rele  (de pilda -se pot sterge traume, dar se si pot induce amintiri false, idei periculoase, etc).

Senior (8.7k puncte)
0 0
Eu am urmat un "tratament" pentru înlăturarea unui viciu, cum ar fi fumatul.
Am încercat de multe ori să renunţ la acel viciu însă nu am reuşit chiar dacă voinţa a fost mare.
"Tratamentul" a constat doar în faptul că a trebuit să citesc ce scria consultantul, dar am citit din pură curiozitate, nu cum că aveam încredere în ce scria el acolo, iar metoda lui mi-a căzut întâmplător în mână, nu am căutat eu aşa ceva. La final a dat roade, iar tipul scria că şi el a trecut prin aşa ceva şi s-a tratat la un hipnoterapeut de unde a şi învăţat în acelaşi timp să trateze la rândul lui pe alţii.
Deci cică s-a folosit de hipnoză, dar pe mine nu m-a adormit nimeni, doar citeam text de pe monitor (sau tel. mobi în timpul serviciului). Apoi mai spunea că metoda lui nu funcţionează la toţi oamenii. Şi aşa şi este, doi amici nu au reuşit să renunţe la vicii prin aceeaşi metodă prin care am renunţat eu.
...