Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
822 vizualizari
Combustibilul pe baza de petrol se va epuiza intr-o buna zi.Ce optiuni avem?
Junior (435 puncte) in categoria Tehnologie
0 0
cu timpul vom invata ca exista mult mai multe tipuri de energii "necunoscute" inca maselor de oameni.
dar o sa aflam curand intrucat se apropie de pamant o cantitate de energie uriasa care v-a incinge lucrurile...

8 Raspunsuri

6 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Energia  infinita (vazuta din perspectiva omenirii)  data de planeta si soare ca de ex:  energia  eoliana , nucleara ,hidraulica, solara, mareelor.

De asemenea ,  au inceput sa apara diferite tehnologii care capteaza energia emanata/produsa de  corpul nostru care poate fi folosita in diverse moduri
Junior (565 puncte)
3 plusuri 1 minus
Eu as propune ca energia eoliana sa fie de baza: vantul bate mereu (si e gratis), e nepoluanta, printre "ghioceii" aia care culeg palele de vant poti sa ai si culturi sau rezervatii naturale sau... mai stiu eu ce (adica, terenul nu ar fi dedicat exclusiv producerii de energie)...De asemenea, panourile solare imi par iarasi o idee buna dar, deoarece avem succesiunea anotimpurilor si, implicit, soarele straluceste cam dupa chef, cred ca ar trebui suplinita si cu aceea eoliana. Per total: eoliana si solara, combinate.
Junior (950 puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Optiuni avem destule, sper doar ca schimbarea sa vina cat mai repede, pana nu e prea tarziu.
Experimentat (3.5k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Am vazut acum 2-3 ani un prototip de masina care avea combustibil aer... simplu, nu? Mai exact aer imbuteliat sub presiune de 250-300 atm. care il propulseaza cu viteza de max. 80 km/h. Mi s-a parut cea mai tare idee. Cei de la Tata Motors au facut masinuta. O alta alternativa care mi se pare economica este energia nucleara si cea solara.
Junior (1.2k puncte)
3 plusuri 1 minus

Nu stiu cat de eficienta este producerea energiei eoliene. Inteleg ca sunt destul de costisitoare instalatiile, iar intretinerea este, de asemenea, costisitoare. Acum producerea energiei eoliene este sustinuta de statele Europei. Vor mai aparea ferme de eoliene si dupa ce nu va mai fi finantata de stat?

Energie produsa de hidrocentrale nu este curata? Nu sunt expert in domeniu, dar cred ca e cam acelasi lucru, nu?

Optiunea nr 1 pentru energie la cost mic si nelimitata este fuziunea nucleara.

Senior (11.9k puncte)
0 0
Ce te faci cu deseurile? ;)
0 0
atunci cand vom realiza procesul fara pierderi se va produce in totalitate, trebuie sa recunosti tehnologia e inca la inceput dar este o optiune...
3 plusuri 0 minusuri
Numai viitorul poate da un raspuns corect. Asta-i sigur!
Experimentat (3.3k puncte)
4 plusuri 0 minusuri
Eu merg pe energiile venite direct din natura. Solara, geotermala, eoliana, mareica etc. Evident, fiecare este cu succes folosita in functie de zona geografica, nu pot fi generalizate. Daca vom invata sa le exploatam eficient, ar fi o sursa practic inepuizabila.

Energia nucleara care se foloseste acum, trecand peste dezastre ca Cernobal si Fukushima, produce acele deseuri radioactive ce raman periculoase un termen nepermis de lung. Cea de fuziune este mult mai curata, nu lasa in urma resturi periculoase, dar are alta meteahna: cand e produsa raspandeste radiatii de inalta energie, exact cum o face si Soarele, radiatii de care ne protejeaza stratul de ozon. Depinde de cum vor arata acele centrale de fuziune.
Experimentat (2.6k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Deocamdata cred ca energia nucleara va ramane de baza, deoarece cea eoliana depinde de vant, cea din hidrocentrale depinde de apa, cea geotermala este epuizabila si ea, iar cea solara este prea costisitoare si nerentabila.

 

Ar fi bine ca energia viitorului sa fie cea solara deoarece planeta nu consuma nici macar 1% din energia produsa de soare
Senior (6.9k puncte)
...