Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
559 vizualizari
Nu imi iese aceasta problema si ma gandeam sa o adresez acestui QA.

În pauza unei conferințe științifice, un fizician japonez a modelat dintr-o agrafă de birou un titirez, reprezentat în desenele din figura alăturată. (În imaginea din stânga titirezul este sprijinit pe un suport orizontal cu hârtie milimetrică, iar în imaginea din dreapta axul titirezului este înfipt în suportul orizontal cu hârtie milimetrică.) După mai multe încercări fizicianul a constatat că, pentru o anumită valoare a unghiului α, echilibrul titirezului în timpul rotației este maxim.

 a) Să se observe și să se aprecieze stabilitatea mișcării de rotație a titirezului. Să se determine valoarea exactă  (alpha)0 a unghiului , pentru care mișcarea de rotație a titirezului este stabilă

b) I se atașează titirezului două bile de plumb identice, fiecare cu masa m0 =1 g. Se știe că, în prezența bilelor de plumb, energia cinetică a titirezului crește de n = 3 ori, față de cazul precedent, dacă titirezul este lansat cu aceeași viteză unghiulară. Să se indice pozițiile bilelor, astfel încât rotația titirezului să rămână stabilă. Să se determine momentul de inerție al titirezului, Io în absența celor două bile de plumb.

c) Să se determine densitatea sârmei din care este confecționat titirezul, , dacă diametrul secțiunii transversale circulare a sârmei este d = 1,03 mm.

d) Pe axul titirezului este fixată o mărgea “specială”, cu masa foarte mică. Să se precizeze ce va constata, un observator atent, ca fiind diferit, dacă rotirea titirezului se face în întuneric.

 

Multumesc anticipat
Novice (327 puncte) in categoria Fizica
0 0
Linkul nu e la o locatie pe net ci la o locatie de pe hard-disk, pe un PC.
0 0
da, aveti dreptate

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...