Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
785 vizualizari
Ce faceti cu ei, odata degradati? Ce pericole sunt daca ii aruncam pur si simplu in tomberonul din fata blocului?
Senior (8.1k puncte) in categoria Tehnologie
0 2
Pareti o persoana abordabila si cunoscatoare a limbii romane. Sint curioasa sa aflu:
- "fiecare din voi" sau "fiecare dintre voi"? Care este diferenta, sau nu este?
- aceeasi expresie folosita nu pare un fel de cerinta imperativa si ar exclude posibilitatea de a ne intilni toti membrii pentru a da un raspuns comun?

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri
Presupun ca e vorba de acumulatorii cu litiu. Nu contin metale grele toxice si pot fi aruncate la gunoi daca nu le colecteaza nimeni. Daca nu sunt buni, sunt trei situatii:

 - daca nu mai asigura curentul mare necesar consumatorului, elementele bune se pot folosi la cosumatori de curent mai mic. Eu folosesc un acumulator de telefon la un frecventmetru portabil si trei elemente bune de acumulator de laptop la o masina mica de gaurit cablaje. Cineva si-a facut din mai multe elemente bune recuperate o baterie de bicicleta electrica;

- daca unele elemente de baterie de laptop sunt scurtcircuitate, pot fi aruncate fara pericol de incendiu;

- daca unele elemente sunt intrerupte, pot fi in stare incarcata si pot exploda daca sunt aruncate in foc sau daca se scurtcircuiteaza intern.  Acestea nu trebuie pastrate in locuri cu pericol de incendiu. Elementul se intrerupe cand este supraincarcat si creste presiunea interioara. Majoritatea elementelor intrerupte pot fi reparate. Eu am reparat vre-o 15 din care 10 au iesit bune, dar nu pentru laptop.
Junior (817 puncte)
...