Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
9.9k vizualizari
Mi se intimpla deseori sa tremur dupa ce beau cafea. La inceput credeam ca imi creste tensiunea arteriala, insa intr-o zi am reusit sa o masor in timp ce aveam "criza" asta de slabiciune, si era la fel ca de obicei. Straniu este ca nu tremur de fiecare data cind beau cafeaua. Uneori simt doar slabiciuni, alteori tremur in totalitate si ma simt agitata, sau incep sa ma grabescde obicei. Care poate fi cauza si cum sa o rezolv? Multumesc
Novice (110 puncte) in categoria Medicina - Sanatate

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri

Asa cum am scris in precendul raspuns, cafeaua este un stimulent al sistemului nervos central putand determina un tremor al mainilor sau al intregului corp. 

Exista mai multi factori care ar putea influenta aceste tremuraturi inconstante:

-depinde cat de concentrata este cafeaua si cantitatea pe care o consumati (ati incercat sa consumati cafea decafeinizata si sa vedeti daca tremorul persista?)

-sunteti deja agitata, stresata, nervoasa atunci cand consumul de cafea este insotit de tremuraturi? 

-aceste crize apar intr-un anumit moment al zilei?

-sunteti fumatoare?

-crizele sunt precedate de o noapte cu o durata redusa a somnului?

-luati anticonceptionale sau alte medicamente?

-tremorul este insotit si de furnicaturi la nivelul membrelor?

Cel mai simplu mod de a scapa de aceste tremuraturi este sa renuntati la cafea si sa observati daca apar in lipsa consumului de cafea. Daca este cazul, va recomand sa consultati un medic (internist sau neurolog). Daca tremorul apar numai in legatura cu consumul de cafea, incercati sa tineti un jurnal in care sa descrieti crizele si factorii care ar putea influenta criza respectiva, asa cum am scris mai sus, pentru a invata cum sa preveniti crizele. 

 

Experimentat (2.4k puncte)
...