Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
722 vizualizari

Buna,

As vrea niste explicati stiintifice, va rog. Am 1,70 si 77 de kg, am burtica si vreau sa slabesc.  Am citit articolul asta http://www.scientia.ro/stiinta-la-minut/corpul-omenesc/6297-cum-putem-scapa-de-grasimea-abdominala.html  

intrebarea mea: in acelasi timp sa fac cardio si culturism sau la o diferenta de timp?  Am inceput prin a merge 12 km, am si o problema la inima ce nu imi permite sa fac efort maxim, am descarcat niste programe de fitness gen Insanity MAX 30 si body beast, gantere 5kg, am citit ca intr-un studiu s-a dovedit ca si greutatile mici fac muschi prin repetitii, de mancat nu stiu, sunt atatea articole, am renuntat la zahar. Carnea ingrasa? Fructele ? Legumele? Ce sa mananc  dimineata, dupa masa, seara?

Novice (137 puncte) in categoria Corpul uman

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri

Buna ziua,

Avand in prezent un indice de masa corporala de 26.6, va incadrati in clasa supraponderalilor. Ideal ar fi sa ajungeti la cel mult 71 de kg pentru inaltimea pe care o aveti, dar in timp.

Aveti o problema la inima ce nu va permite un efort maxim...inima are multe probleme. In functie de problema pe care o aveti la inima programul "cardio" ar putea fi contraindicat. 

Daca veti merge la o sala de fitness, presupun (sper) ca la inscriere vi se va cere o adeverinta medicala prin care sa justificati ca sunteti apt pentru practicarea anumitor activitati fizice (daca este o sala care respecta regulile si care vrea sa fie scutita de probleme in cazul in care ati deceda). Medicul care va elibereaza aceasta adeverinta va poate raspunde la o parte din intrebarile pe care le adresati aici, iar un nutritionist (daca exista la sala) sau un antrenor va poate recomanda o alimentatie adaptata la efortul depus.

Puteti sa mancati ce vreti si cand vreti: importanta este ca atat cantitatea, cat si frecventa, sa fie adaptate la efortul pe care-l depuneti. Carnea nu ingrasa daca este consumata cu moderatie.

Puteti gasi cateva informatii orientative si de incredere aici.

Spor si succes!

 

 

Experimentat (2.4k puncte)
...