Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
788 vizualizari
Si eu sunt un sceptic in ceea ce priveste leacurile babesti, insa imi aduc amine de bunica si leacurile ei.

De ex. cand eram racit, ca sa nu imi mai curga nasul, scotea un jar din soba, presara malai peste el, si ma punea sa inhalez fumul. Iar ca sa scap de raceala, imi imbiba sosetele in otet si mi le baga in picioare. Pana dimineata, eram ca nou. Acum ma intreb cum functionau leacurile astea?

Sunt convins ca si voi ati auzit de astfel de leacuri, si multe au fost si testate pe voi :))

Asa-i?
Experimentat (3.6k puncte) in categoria Medicina - Sanatate

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Anumite leacuri babesti functioneaza tocmai pt ca din aceleasi plante se fac si medicamentele, sau alifiile.  Tre sa stii ca corpul se vindeca de la sine (nu mereu) cu anumite plante sau leacuri babesti se vindeca mai repede, iar cu medicamente se vindeca cel mai repede deoarece acele medicamente contin numai concentratia necesara din plantele respectiva.
Senior (6.9k puncte)
1 plus 0 minusuri
"Leacuri babesti" sunt denumite, in general, tratamente naturiste stravechi; oamenii nu cunosteau explicatiile stiintifice ale functionarii principiilor active dar stiau ca ele functioneaza si au anumite efecte. Din cate stiu, retetele de preparare si utilizare erau transmise din generatie in generatie. Si... culmea: functionau! ;) In conditiile in care erau singurele "medicamente" pe care le aveau la dispozitie... Eu m-am intrebat de multe ori cum de au fost cunoscute, de la inceputuri, cine si cum le-a descoperit... ;)

Astazi, medicamentele sunt mai la indemana iar cei care cunosteau leacurile stravechi au disparut aproape in intregime. Dar eu, una, optez pentru tratamente cat mai naturale deoarece principiile active sunt nealterate prin procese tehnologice (oricat de putin ar fi ele afectate); in plus, nu cred ca exista macar un singur medicament (= produs sintetizat de om, indiferent prin ce procedeu) care sa nu aiba si efecte secundare. Daca bunica ta stie astfel de remedii, foloseste-le cu incredere, bazeaza-te pe experienta de viata pe care o are si... fa-te bine, in stil cat mai natural! ;)

In primul caz descris de tine, inteleg ca inhalai mirosul de amidon copt (nu stiu ce efect are, poate vreun medic sau un biochimist sa te lamureasca); in al doilea caz, otetul "preia" arsita/febra, debarasand organismul de temperatura excedentara si ajutand in procesul de vindecare (probabil ca, dupa eliberarea caldurii, porii se inchid si organismul este mai protejat la alte agresiuni, fata de cele deja existente inauntrul sau - asta poate fi un alt efect, de exemplu)... Iti amintesti ca unul dintre remediile expunerii excesive la soare (avand ca efect arsuri ale pielii) este ungerea cu otet? Idem pentru frectii, in cazul gripei...
Junior (950 puncte)
...